Ziek door stress

Van te lang te veel stress kun je ziek worden. 66% van het verzuim in het onderwijs komt door te hoge werkdruk. Een docent zit dan gemiddeld 20 dagen ziek thuis en dat kost een instelling al snel € 6.000 per zieke werknemer.

 

 

 

Doe de PSA scan Direct een actieplan

Stress in het onderwijs

Wat u moet weten

PSA scan

Hoe hoog is de werkdruk binnen uw onderwijsstelling? Weten uw werknemers wat te doen als de werkdruk te hoog is? Welke maatregelen neemt u om de werkdruk - maar ook pesten, discriminatie, agressie en geweld - tegen te gaan. En, voldoet uw beleid dan aan de wettelijke verplichtingen? Doe nu de uitvoerige (gratis) PSA scan van ArboNed. Het invullen van de vragenlijst kost u 15-20 minuten tijd.

We spreken de resultaten daarna graag met u door tijdens een gratis telefonisch consult.

Doe de PSA scan

Stress en psychische klachten

Stress wordt een werknemer vaak teveel als de spanning op verschillende gebieden oploopt, en hij hierdoor de controle verliest op het werk, thuis, en bijvoorbeeld ook financieel. De balans tussen werk en privé raakt verstoord. In meer dan 70% van de gevallen wordt psychisch verzuim veroorzaakt door stress op het werk, vaak met langdurig ziekteverzuim als gevolg.

Direct een Plan van aanpak

Heeft u nog geen PSA-beleid en wilt direct werk maken van een actieplan tegen een te hoge Psycho Sociale werkbelasting? Maak dan gebruik van ons aanbod. Na de PSA scan én een persoonlijk intakegesprek maken we voor u een Plan van aanpak om PSA tegen te gaan.
U ontvangt dit Plan van aanpak voor een vast bedrag van € 499.
Wat u kunt doen

Pakket Balans: voor mentale balans en persoonlijke ontwikkeling

Als een werknemer continu stress ervaart, dan kan hij ziek worden. Samen met de bedrijfsmaatschappelijk werker bekijkt de werknemer waar de stress vandaan komt. De bedrijfsmaatschappelijk werker stelt een praktisch actieplan op en coacht uw werknemer bij zijn persoonlijke effectiviteit. 

Leaflet

BMW Pakket Balans

pdf, 94.3 kB

Pakket Vertrouwd: beleid psychosociale begeleiding

Een prettige werksfeer is cruciaal voor een ‘gezond’ bedrijf. Dat betekent onder meer dat mensen respectvol met elkaar omgaan. Daarom is het belangrijk om duidelijke beleid op te stellen voor onder andere pesten, discriminatie en agressie.

Leaflet

BMW Pakket Vertrouwd

pdf, 241.7 kB

Pakket Duurzaam herstel: psychosociale hulpverlening

Psychosociale hulpverlening biedt uitkomst wanneer een probleem te groot is om er zelf nog uit te komen. De bedrijfsmaatschappelijk werker leert de werknemer om met zijn problemen om te gaan.

Leaflet

BMW Pakket Duurzaam herstel

pdf, 168.7 kB

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen