Ondernemers uit omgeving Utrecht in gesprek over omgaan met verzuim door een arbeidsconflict

conflict in Utrecht

De gratis kennissessie 'Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict' trok op 19 september 2019 een volle zaal met mkb-ondernemers bij InnStyle in Maarssen. Ondernemers uit regio Utrecht en Amersfoort waren hierbij aanwezig. Regiomanager Ellen Veldhuisen opende de bijeenkomst die in het teken stond van het aanpakken van ongewenst gedrag, werkdruk en arbeidsconflicten. Ze stelde het team voor waarna onze arbeids- en organisatiedeskundige Daphne van Duuren inging op de cijfers rondom arbeidsconflict. Zij nam de presentatie over van bedrijfsmaatschappelijk werker Geerke Hopman die helaas ziek was. 

Daphne van Duuren
Daphne van Duuren tijdens de presentatie

In de presentatie gaven Daphne van Duuren en bedrijfsarts Frans Riesthuis meer een toelichting over het complexe onderwerp. Ook Simone Gerritsen, bedrijfsjurist bij ArboNed beantwoorde een aantal van de vele vragen. Vragen die in het algemeen gesteld werden waren: wat mag je wel of niet doen als werkgever? Welke tools heb je als werkgever bij een (ervaren) arbeidsconflict? Mkb’ers ervaren nogal eens dat ze beperkt invloed kunnen uitoefenen. Hoe kan de arbodienst hen daarbij helpen? 

Frans Riesthuis
Bedrijfsarts Frans Riesthuis vertelt over onder andere over het ontstaan en voorkomen van arbeidsconflicten

Na de plenaire bijeenkomst was ruimte voor netwerken met een hapje en een drankje. De prachtige omgeving van de Maarsseveense plassen bood daar een mooie gelegenheid voor. Aan het eind van de middag gingen de deelnemers naar huis met een goodybag en praktische handvatten om met arbeidsconflicten binnen het eigen bedrijf om te gaan en verzuim te voorkomen.

Overige sessies of gratis online webinar
Heeft u de kennissessie in Maarssen gemist en wilt u nog aansluiten bij een van onze andere sessies rond het thema arbeidsconflicten in het land? Kijk dan hier voor een overzicht van alle sessies.

Wilt u liever online meekijken vanaf uw eigen computer of tablet? Meld u dan aan voor ons gratis webinar op donderdag 26 september 2019 van 12.00 tot 12.30 uur. U kunt dit webinar live volgen en via de chat vragen stellen of op een ander moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie en hulp
Meer informatie over het aanpakken van ongewenst gedrag, werkdruk en arbeidsconflicten leest u hier.  Kunt u hulp gebruiken? Profiteer dan van onze jubileumactie: 1,5 uur samenwerken met de arbeids- en organisatiedeskundige van ArboNed aan een goede sfeer en gezonde werkdruk voor € 250 incl. reiskosten, excl. btw.

Meer informatie

netwerken in Utrecht
Na en voor de sessie was er de mogelijkheid te netwerken met andere ondernemers en het ArboNed team uit de regio Utrecht