Netwerken en inspiratie voor een gezond en vitaal bedrijf in Venlo

25 jaar klant

De eerste gasten hadden er zin in toen ze om 7.15 binnen kwamen in Galerie de Hoeve in Venlo. Natuurlijk kwamen ze voor het smakelijke en gezonde ontbijt maar ze hadden ook een doel. Vandaag stond in teken van een gezond en vitaal bedrijf dus ze kwamen voor de tips van onze experts, verhalen van andere bedrijven in de regio, speeche van oud-hockeyster Maartje Paumen en uiteraard ook om te kijken hoe het met hun eigen gezondheid gesteld is door middel van een korte gezondheidscheck op het vitaliteitsplein. 

ontbijt

25 jaar klant

Na het ontbijt en de eerste gezondheidschecks heette Jos Kesseleer, interim regiomanager de gasten welkom. Na een korte voorstelronde van de ArboNed collega's in de zaal nam hij door middel van handen opsteken een klein kijkje in de zaal. De opkomst bleek een mooie verdeling te zijn tussen kleine en grote bedrijven, eigenaren en hr-professionals en nieuwe klant tot een trouwe klant van maar liefst 25 jaar. Dat verdiende natuurlijk een bloemetje.

25 jaar klant

Verzuim en preventie

Na de vrolijke start nam Jos de gasten mee in serieuze zaken, het ziekteverzuim. Hij ging op de landelijke cijfers en de zorgelijke trend dat de verzuimcijfers stijgen. Op het gebied van psychisch verzuim zien we over de jaren een stijgende trend, zo ook de duur van dit verzuim. Jos lichtte ook de mogelijkheden om het verzuim te voorkomen of de duur te verkorten toe. Zo vertelde hij over de nieuwe Digitale verzuimvoorspeller van ArboNed, waar we bij psychisch verzuim door middel van data sneller de juiste interventie in kunnen zetten. Dit zorgt dat de werknemer sneller en duurzaam terugkeert naar het werk. Een win-win situatie. 

jos

"De mooiste beloning hoeft niet altijd de hoogste beloning te zijn"

En over winnen gingen we het meer hebben deze ochtend. Nederlandse ex-hockeyster en tweevoudig Olympisch kampioen, Maartje Paumen stond deze ochtend klaar om haar verhaal te vertellen als oud-topsporter. En dat deed ze niet alleen. Samen met haar mental coach Marco Hoogerland vertelt ze over de pieken en dalen van haar sportcarrière. Zelf nam ze een time-out, voor haar laatste Olympische Spelen. En dat kan soms spannend zijn, zo licht Marco toe: "'Als het goed gaat, weten we elkaar te vinden. Maar als het spannend wordt, gaan we in de ik-stand."

maartje

In die time-out werkte ze aan haar herstel, fysiek en mentaal. “Als ik terugkijk was ik een heel jaar bezig om tegen dingen te vechten. Het werk werd steeds minder leuk en kostte steeds meer energie”, vertelt Paumen. In de Olympische Spelen haalde de ploeg een zilveren medaille. "Waarom zilver ook goud kan zijn: als je keihard werkt, hoeft de mooiste beloning niet altijd de hoogste beloning te zijn."

Maartje

Vitaliteitsplein

Na dit inspirerende duo, dat duidelijk goed op elkaar is ingespeeld, nodigde Jos de gasten uit voor het vitaliteitsplein. Zo konden onze gasten deelnemen aan een korte gezondheidscheck, het mooie en ergonomisch verantwoorde kantoormeubileur van onze partner SKO uitproberen of aan de slag gaan met hun eigen stresssysteem in een VR-stressjam van Vitalmindz. Al met al een geslaagde ochtend. 

25 jaar ArboNed

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Alle jubileumvoordelen

healthcheck

stress