Ondernemers uit Venlo en omgeving aan de slag met de RI&E

Ondernemers uit Venlo en omgeving aan de slag met de RI&E

Wat doet de preventiemedewerker precies en hoe werkt het met de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)? Klanten uit Venlo en omgeving gingen op dinsdag 18 juni onder begeleiding van ArboNed-experts aan de slag met de RI&E.

Blik achter de schermen

De kennissessie werd geopend door Menno Remans, regiomanager van ArboNed Venlo. Aanwezigen konden bij de start van de sessie aangeven waar de informatiebehoefte lag. Daar kon consultant William Verhoeven in het inhoudelijke gedeelte goed op in spelen. De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de werkgever bij het verminderen van arbeidsrisico's is een interessant thema. Want wat doe je als je werknemer geen veiligheids- of hulpmiddelen wil gebruiken? Met Verhoevens ervaring uit de praktijk kon hij hier goed op in gaan. 

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Deelnemers kregen een presentatie over de RI&E en de preventiemedewerker. Goed om te zien dat er ook veel preventiemedewerkers in de zaal zaten. De bezoekers van deze sessie kwamen uit verschillende branches zoals onderwijs, techniek en consultancy. Tijdens de presentatie van Verhoeven was er veel ruimte voor vragen. Dit zorgde tijdens de hele sessie voor interessante gesprekken waarbij aanwezigen elkaar ook oplossingen aanreikten. Een van de vragen was hoe je de RI&E levend houdt en geen papieren tijger wordt, een onderwerp waar meer bezoekers in de praktijk tegen aan liepen. Na de sessie bleven bezoekers napraten en ervaringen uitwisselen over specifieke vraagstukken.

Meer kennissessies en webinar

Kon u niet deelnemen aan de sessie in Venlo? Wellicht past een van onze andere sessies in het land, of ons webinar, wel in uw agenda. Klik hieronder voor het overzicht.

Locaties en data kennissessies