Speciaal voor u als KNMT-lid:

Vertrouwenspersoon van ArboNed voor uw praktijk

Een vertrouwenspersoon draagt bij aan een open, goede werksfeer en helpt ongewenst gedrag te voorkomen. Als KNMT-lid kunt u gebruikmaken van de vertrouwenspersoon van ArboNed voor de medewerkers in uw praktijk. KNMT heeft deze toegang voor u geregeld. U kunt deze dienst gratis bij ons afsluiten. Ook als u geen klant bent bij ArboNed. U betaalt alleen de uren dat de vertrouwenspersoon daadwerkelijk wordt ingezet.  

Waarom een vertrouwenspersoon? 

Een melding van ongewenste omgangsvormen moet u als werkgever altijd serieus nemen. Maar het kan voor een slachtoffer lastig zijn over de problemen te praten. Bij een vertrouwenspersoon van ArboNed kan uw medewerker zijn verhaal onbelemmerd kwijt. De externe vertrouwenspersoon kijkt met een open blik naar de situatie.

Een medewerker kan zelf, zonder de leidinggevende in te lichten, de vertrouwenspersoon inschakelen. Samen bekijken ze het probleem, bespreken ze wat de medewerker zelf heeft ondernomen en bepalen de vervolgstappen. De vertrouwenspersoon helpt de werknemer om te gaan met het ongewenste gedrag. Naast een luisterend oor biedt hij ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de onderneming. Alles wat besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim.

knmt-logo

 

Hoe werkt het? 

  • Sluit de dienst Vertrouwenspersoon direct af bij ArboNed
  • U ontvangt van ons een protocol ongewenste omgangsvormen 
  • U ontvangt van ons een flyer om uw werknemers te informeren over de beschikbaarheid en bereikbaarheid van een vertrouwenspersoon bij ArboNed
  • Uw werknemer neemt indien gewenst contact op via het in de flyer genoemde telefoonnummer of e-mailadres. Hij wordt dan binnen 1 werkdag teruggebeld door een vertrouwenspersoon in zijn regio die binnen een week een gesprek plant. 
  • U ontvangt alleen een factuur over de ingezette uren (à € 154 per uur, excl. btw). 

Direct afsluiten

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Discriminatie, seksuele intimidatie, agressie en pesten zijn vormen van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Van dit ongewenste gedrag kunnen werknemers letterlijk ziek worden. Werkgevers, klein of groot, zijn vanuit de Arbowet wettelijk verplicht een veilige werkomgeving te bieden aan werknemers. Zo moet u aandacht schenken aan psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is een mogelijkheid om invulling te geven aan deze verplichting. Een vertrouwenspersoon helpt bij het bieden van een sociaal veilige werkplek.

Voordelen vertrouwenspersoon van ArboNed: 

  • U besteedt aandacht aan PSA, al jaren een van de grootste arbeidsrisico’s.
  • U pakt ongewenst gedrag aan.
  • U biedt werknemers de mogelijkheid een vertrouwenspersoon in te schakelen en misstanden te melden.
  • U toont uw betrokkenheid als werkgever.
  • Minder kans op uitval, een conflict en escalatie.

Direct afsluiten