Wat is uw advies
aan het MKB?

Waarom kiezen voor ArboNed?

Werken aan de gezondheid en de vitaliteit van werkend Nederland.

Welkom, verzekeringsadviseur

Speciaal voor uw klanten: RI&E toets voor maar € 599

 

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), inclusief Plan van aanpak is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met personeel. Ook uw klanten in de sectoren kantoor, horeca, detail- en groothandel met niet meer dan 25 werknemers zijn wettelijk verplicht om de RI&E uit te voeren en te laten toetsen.

 

Meer over de aanbieding RI&E toets

Samenwerken met ArboNed

Dagelijks staat u uw klanten bij in hun bedrijfsvoering. U wilt ze proactief en goed informeren over wet- en regelgeving. En over de nieuwste inzichten in het voorkómen, aanpakken en terugdringen van verzuim. Als adviseur van ArboNed krijgt u hierbij alle ondersteuning van ArboNed en kunt u verrassingen voorkomen. Zo kunt u uw adviseursrol nóg beter invullen.

De voordelen als Adviseur van ArboNed

Word adviseur van ArboNed

Als specialist in inkomensverzekeringen adviseert en begeleidt u uw zakelijke klanten. Natuurlijk inventariseert u de bedrijfs- en personeelsrisico’s en adviseert u over passende verzekeringsoplossingen. U waakt over de belangen van uw klanten en wijst ze tijdig op wijzigingen in polisvoorwaarden én wet- en regelgeving. Volgens de AFM is de kern van uw zorgplicht het ‘voorkomen van verrassingen’.

Word ook adviseur van ArboNed: wij helpen u graag - waar nodig in samenwerking met een van onze verzekeringspartners - om uw adviseursrol nóg beter te kunnen vervullen.

Adviseur van ArboNed worden?

Kado voor uw klanten

Brengt u als Adviseur van ArboNed een nieuwe klant bij ons aan die eigenrisicodrager is voor de ziektewet of de WGA, dan betaalt hij het eerste jaar géén abonnementskosten (de jaarlijkse fee) voor de ERD-ZW en ERD-WGA modules van ArboNed.

 

Neem contact met ons op

Voordelen voor uw klant en voor u

Voordelen voor uw klant

 • Gemak: vaste contactpersoon voor ziek- en hersteldmeldingen, preventie, verzuim, re-integratie en vragen.
 • Kennismakingsgesprek met vaste contactpersoon bij aanvang dienstverlening.
 • Werkgever krijgt direct inzicht in zijn arbobeleid en adviezen over verzuimpreventie en risicomanagement met onze Goed geregeld check.
 • Snelheid: na elke ziekmelding binnen 5 dagen contact met de werkgever.
 • Met 2,8% is het verzuim bij ArboNed-klanten opvallend lager dan het landelijk gemiddelde (3,9%, bron CBS).
 • Financieel voordeel: door onze samenwerking met verzuimverzekeraars profiteert uw klant van hoge kortingen en interventievergoedingen.
 • Betaalbare RI&E: voor werkgevers tot 26 werknemers slechts € 599.
 • Tot wel 80% korting op onze eendaagse training Preventiemedewerker.
 • Eigenrisicodragers voor de Ziektewet en de WGA bieden we een volledige 12-jaarsoplossing.
 • Gratis webinars over verzuim, preventie en wetgeving.
 • Gratis app 'MKB werkt' met nieuws over verzuim en gezond en veilig werken.

Voordelen voor u als adviseur

 • Snel en eenvoudig gevonden worden via onze online zoektool Verzekeringsadviseur dichtbij.
 • Een deskundige accountmanager als vast aanspreekpunt.
 • Bied uw klanten veel gemak en (extra) voordeel op de wettelijk verplichte verzuim- en preventiediensten van ArboNed.
 • Uw kantoor ontvangt 25% korting op onze verzuimabonnementen.
 • Gratis webinars over belangrijke wetswijzigingen, wet- en regelgeving op het gebied van verzuim en preventie en ontwikkelingen in de markt.
 • Gratis app 'MKB werkt' met nieuws over verzuim en gezond en veilig werken.
 • Mogelijkheid om samen klantinformatiebijeenkomsten en in company trainingen zoals Preventiemedewerker en Verzuimmanagement op een locatie van uw keuze te organiseren.

Veranderingen WGA 2017

De Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) is een onderdeel van de Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Werknemers die langer dan twee jaar ziek zijn, maar in de toekomst nog (gedeeltelijk) kunnen werken hebben recht op een WGA-uitkering. U als werkgever bent tot 12 jaar verantwoordelijk voor vaste én tijdelijke werknemers die ziek uit dienst gaan of arbeidsongeschikt worden. U wordt financieel verantwoordelijk én u heeft een re-integratie verplichting. U kunt kiezen voor een publieke verzekering bij UWV of voor eigenrisicodragerschap, al dan niet in combinatie met een private verzekering.

Belangrijke veranderingen WGA 2017

Handig voor u én voor uw klanten

‘Verzekeringsadviseur dichtbij’, onze handige zoektool

Werkgevers kunnen via onze zoektool snel en eenvoudig een verzekeringsadviseur in de buurt vinden waarmee wij samenwerken. Als Adviseur van ArboNed voegen we uw gegevens automatisch toe aan deze tool. Zijn uw gegevens in onze tool niet opgenomen of actueel, laat ons dat dan weten. Neem contact op met onze accountmanagers.

Informatie die u kunt doorsturen

Niet elke werkgever weet aan welke regels hij moet voldoen als een van zijn werknemers verzuimt. U kunt werkgevers hierbij ondersteunen. Om te beginnen door ze goed te informeren. Daarom zijn voor u leaflets beschikbaar, die u kunt doorsturen naar uw relaties.

Opdrachtformulieren

Alle opdrachtformulieren en de diverse modules eigenrisicodrager Ziektewet en WGA van ArboNed overzichtelijk voor u op een rijtje.

Onze kennis

Graag delen wij onze kennis op het gebied van wettelijke regelingen, weet u aan welke wettelijke regelingen uw klanten moet voldoen?

Wijzigingen Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet)

Per 1 juli 2017 is de gewijzigde Arbowet van kracht. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en de gevolgen hiervan voor werkgevers. Lees meer over de gevolgen hiervan voor het verplichte basiscontract arbodienstverlening.

Goed geregeld check

Met de Goed geregeld check weet u snel en makkelijk vragen of u voldoet aan de wettelijke verplichtingen, welke bedrijfsrisico’s u loopt en wat u moet regelen als werknemers ziek worden. In een paar minuten vult u de online vragenlijst in. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid beter kunt regelen.

Doe de check!

Wetgeving

Een werkgever is verplicht om aan een aantal voorwaarden op het gebied van veiligheid en gezondheid te voldoen. Weet u of uw klanten alles op orde hebben op het gebied van gezondheid en veiligheid en voldoen ze aan alle regels? Wij helpen u graag om uw klanten te informeren over: Arbowet / WIA / Ziektewet

Wilt u weten wat ArboNed voor u kan betekenen? Bel 030 299 61 22.

Op werkdagen bereikbaar van 08:00 – 21:00 uur.

Actueel. Nieuws, webinars, kennissessies en meer.


Actueel
Agenda
Training

Beeldschermconsulent

Beeldschermen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken computers, tablets, displays en smartphones. Op ons werk en thuis. Wij kijken p…
Training

Vervolgtraining vertrouwenspersoon

Uw werknemers kunnen, bij ongewenst gedrag, terecht bij een vertrouwenspersoon. Om deze functionaris nog beter te leren omgaan met diverse en complexe praktijks…

Heeft u vragen of wilt een afspraak maken?

Onze Accountmanagers divisie Verzekerd helpen u graag verder.

Perry Perdok

Perry Perdok
(regio Noord)
06 551 935 41
perry.perdok@arboned.nl

Jan Nieuwdorp

Jan Nieuwdorp
(regio Zuid)
06 823 124 37
jan.nieuwdorp@arboned.nl