Werken aan de gezondheid en de vitaliteit van werkend Nederland.

Welkom, verzekeringsadviseur

 

 

 

 

Wat is uw advies
aan het MKB?

Waarom kiezen voor ArboNed?

Samenwerken met ArboNed

Dagelijks staat u uw klanten bij in hun bedrijfsvoering. U wilt ze proactief en goed informeren over wet- en regelgeving. En over de nieuwste inzichten in het voorkómen, aanpakken en terugdringen van verzuim. Als adviseur van ArboNed krijgt u hierbij alle ondersteuning van ArboNed en kunt u verrassingen voorkomen. Zo kunt u uw adviseursrol nóg beter invullen.

De voordelen als Adviseur van ArboNed

NIEUW: Verzuimrapportages van al uw ArboNedklanten!

Wilt u ook direct toegang tot de verzuimrapportages van al uw ArboNedklanten? Vul dan snel het online aanvraagformulier in en stuur het overzicht van uw relaties die ArboNed- of ArboDuo-klant zijn naar uw accountmanager. Zijn e-mailadres vindt u onderaan deze pagina. Meer informatie over dit portaal vindt u hier.

Ik wil het portaal

unieke aanpak

Verzuimende werknemer sneller en duurzamer weer aan het werk

 

Stelt u zich eens voor: werknemers die uw klant bij ArboNed ziek meldt sneller en duurzaam weer aan het werk én een flinke besparing op zijn verzuimkosten. Dankzij onze unieke op data gebaseerde, bewezen effectieve aanpak van verzuimbegeleiding, wordt dit realiteit. Individuele aandacht staat hierbij centraal.

 

Lees meer

 

Word adviseur van ArboNed

Als specialist in inkomensverzekeringen adviseert en begeleidt u uw zakelijke klanten. Natuurlijk inventariseert u de bedrijfs- en personeelsrisico’s en adviseert u over passende verzekeringsoplossingen. U waakt over de belangen van uw klanten en wijst ze tijdig op wijzigingen in polisvoorwaarden én wet- en regelgeving. Volgens de AFM is de kern van uw zorgplicht het ‘voorkomen van verrassingen’.

Word ook adviseur van ArboNed: wij helpen u graag - waar nodig in samenwerking met een van onze verzekeringspartners - om uw adviseursrol nóg beter te kunnen vervullen.

Adviseur van ArboNed worden?

Kado voor uw klanten

Brengt u als Adviseur van ArboNed een nieuwe klant bij ons aan die eigenrisicodrager is voor de Ziektewet of de WGA, dan betaalt hij het eerste jaar géén abonnementskosten (de jaarlijkse fee) voor de ERD-ZW en ERD-WGA modules van ArboNed.

 

Neem contact met ons op

Minder risico’s, meer duidelijkheid: de MKB verzuim-ontzorgverzekering

Om kleine werkgevers zo goed mogelijk bij te staan bij de verplichting door te betalen bij ziekte, is er vanaf 1 januari 2020 de mogelijkheid om een nieuwe ‘MKB-verzuim -ontzorgverzekering’ af te sluiten.

Lees meer

Webinar voor de adviseur van ArboNed

In deze video van 20 minuten (opgenomen in april 2018) praten Jan Nieuwdorp en Perry Perdok u bij over wet- en regelgeving en actuele onderwerpen. Zij bespreken de wijzigingen in de Arbowet, nieuwe verzuimloketten voor specifieke branches en sectoren en de mogelijkheden en uitdagingen voor eigenrisicodragers. Ze sluiten af met een unieke, innovatieve propositie waarmee we met een data-gedreven beslisondersteuner onze bedrijfsartsen helpen sneller de juiste interventie in te zetten. Uit ervaring weten we dat werknemers met psychische klachten hierdoor gemiddeld 25 dagen eerder weer aan het werk zijn. We hopen dat u met deze video uw adviseursrol nóg beter kunt vervullen.

Voordelen voor uw klant en voor u

Voordelen voor uw klant

 • NIEUW: ArboNed is jarig en onze klanten profiteren heel 2019 van veel jubileumvoordelen!
 • Ontzorgen: vaste contactpersoon voor ziek- en hersteldmeldingen, preventie, verzuim, re-integratie en vragen (vanaf 2020: casemanager Poortwachter onderdeel van de nieuwe MKB verzuim-ontzorgverzekering)
 • Gemak: schademelding bij verzekeraar = verzuimmelding bij ArboNed
 • Snelheid: na elke ziekmelding binnen 5 dagen persoonlijk contact met werknemer en werkgever.
 • Innovatief: dankzij onze unieke op data gebaseerde, bewezen effectieve verzuim- en re-integratieaanpak zijn werknemers sneller en duurzaam weer aan het werk. Bij psychische klachten zijn werknemers gemiddeld 20-25 dagen eerder aan het werk. De werkgever bespaart hiermee gemiddeld € 6.250!
 • Voordeel: door onze samenwerking met verzuimverzekeraars profiteert uw klant van aantrekkelijke kortingen, Poortwachtergarantie en hogere interventievergoedingen.
 • Resultaat: Het verzuim tot oktober 2018 was bij ArboNed-klanten fors lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3% (bron CBS).
 • Werkgever krijgt direct inzicht in haar arbobeleid en adviezen over verzuimpreventie en risicomanagement met onze Goed geregeld check.
 • Betaalbare RI&E: voor werkgevers tot 26 werknemers slechts € 599.
 • Eigenrisicodragers voor de Ziektewet en de WGA bieden we een volledige 12-jaarsoplossing.
 • Gratis webinars over verzuim, preventie en wetgeving.

Voordelen voor u als adviseur

 • Gratis Bedrijfsverzuimrapportage-portaal: onbeperkt toegang tot actuele en historische bedrijfsverzuimrapportages van al uw ArboNed- en ArboDuoklanten.
 • Snel en eenvoudig gevonden worden via onze online zoektool Verzekeringsadviseur dichtbij.
 • Een deskundige accountmanager als vast aanspreekpunt.
 • Bied uw klanten veel gemak en (extra) voordeel op de wettelijk verplichte verzuim- en preventiediensten van ArboNed.
 • Uw kantoor ontvangt 25% korting op onze verzuimabonnementen.
 • Gratis webinars over belangrijke wetswijzigingen, wet- en regelgeving op het gebied van verzuim en preventie en ontwikkelingen in de markt.
 • Mogelijkheid om samen klantinformatiebijeenkomsten en in company trainingen zoals Preventiemedewerker en Verzuimmanagement op een locatie van uw keuze te organiseren.
Handig voor u én voor uw klanten

‘Verzekeringsadviseur dichtbij’, onze handige zoektool

Werkgevers kunnen via onze zoektool snel en eenvoudig een verzekeringsadviseur in de buurt vinden waarmee wij samenwerken. Als Adviseur van ArboNed voegen we uw gegevens automatisch toe aan deze tool. Zijn uw gegevens in onze tool niet opgenomen of actueel, laat ons dat dan weten. Neem contact op met onze accountmanagers.

Informatie die u kunt doorsturen

Niet elke werkgever weet aan welke regels hij moet voldoen als een van zijn werknemers verzuimt. U kunt werkgevers hierbij ondersteunen. Om te beginnen door ze goed te informeren. Daarom zijn voor u leaflets beschikbaar, die u kunt doorsturen naar uw relaties.

Onze kennis

Graag delen wij onze kennis op het gebied van wettelijke regelingen, weet u aan welke wettelijke regelingen uw klanten moet voldoen?

Arbowet

Per 1 juli 2017 is de gewijzigde Arbowet van kracht. Eén van de veranderingen was de invoering van het verplichte basiscontract tussen de arbodienstverlener en de werkgever. Zo worden er minimale eisen gesteld aan de schriftelijke overeenkomst die een werkgever met een arbodienstverlener of bedrijfsarts moet hebben. 

Goed geregeld check

Met de Goed geregeld check weet u snel en makkelijk vragen of u voldoet aan de wettelijke verplichtingen, welke bedrijfsrisico’s u loopt en wat u moet regelen als werknemers ziek worden. In een paar minuten vult u de online vragenlijst in. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid beter kunt regelen.

Doe de check!

Wetgeving

Een werkgever is verplicht om aan een aantal voorwaarden op het gebied van veiligheid en gezondheid te voldoen. Weet u of uw klanten alles op orde hebben op het gebied van gezondheid en veiligheid en voldoen ze aan alle regels? Wij helpen u graag om uw klanten te informeren over: Arbowet / WIA / Ziektewet

Eigenrisicodrager Ziektewet en Eigenrisicodrager WGA

ArboNed begeleidt en re-integreert (ex)werknemers gedurende de eerste 2 ziektejaren. Voor bedrijven die eigenrisicodrager voor de WGA en/of voor de Ziektewet zijn of worden is het van belang de re-integratie vanaf dag 1 te beginnen en in het 3e ziektejaar voort te zetten.

ArboNed biedt, met kennispartner SV Land, werkgevers een complete 12-jaarsoplossing aan.

Lees meer Contact

Belangrijke veranderingen WGA 2017

Wilt u weten wat ArboNed voor u kan betekenen? 

Neem contact met ons op. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Actueel. Nieuws, webinars, kennissessies en meer.


Actueel
Agenda

Vertrouwenspersoon

Als werkgever wilt u uw werknemers een sociaal veilige werkplek bieden zonder discriminatie, seksuele intimidatie, agressie of geweld. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon helpt hierbij. De…

1 dag
50% korting voor een collega
Bekijk de training

Verzuimmanagement

Verzuim is een complex probleem. Het is naar voor de medewerker én voor de organisatie. De kosten van verzuim kunnen flink oplopen en de juiste begeleiding kan om een flinke tijdsinvestering vragen…

1 dag
50% korting voor een collega
Bekijk de training
contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Onze Accountmanagers divisie Verzekerd helpen u graag verder.

Perry Perdok

Perry Perdok
(regio Noord)
030 299 62 99
perry.perdok@arboned.nl

Jan Nieuwdorp

Jan Nieuwdorp
(regio Zuid)
030 299 62 99
jan.nieuwdorp@arboned.nl