Werken aan de gezondheid en de vitaliteit van werkend Nederland.

Welkom, verzekeringsadviseur

 

 

 

 

Wat is uw advies
aan het MKB?

Als adviseur informeert u uw klanten proactief over wet- en regelgeving. En over de nieuwste inzichten in het voorkómen, aanpakken en terugdringen van verzuim. Als adviseur van ArboNed krijgt u hierbij alle ondersteuning en kunt u verrassingen voorkomen. 

Ik wil adviseur worden

Voordelen voor uw klant en voor u

Voordelen voor uw zakelijke relaties

 • Door onze samenwerking met vrijwel alle verzuimverzekeraars profiteert uw relatie van administratief gemak, één keer verzuimmelden dankzij een verzuimkoppeling, lagere tarieven, Poortwachtergarantie en hoge(re) interventievergoedingen. Voor welke verzekeraar uw relatie ook kiest, hij heeft altijd een deskundige procesregisseur en/of (ontzorg)casemanager als vast aanspreekpunt.
 • Bij ArboNed werken meer dan 150 artsen vanuit meer dan 70 spreekuurlocaties, waardoor de reis- en wachttijd voor werknemers tot een minimum wordt beperkt.
 • Onze bewezen effectieve verzuimbegeleiding versnelt het re-integratieproces en verlaagt uw verzuimkosten. Wordt een werknemer ziek, dan starten we met een vragenlijst, de Digitale verzuimvoorspeller.  Dankzij 25 jaar ervaring en dataonderzoek kan ArboNed op basis van de uitkomsten hiervan voorspellen of een werknemer korter of langer dan twee weken zal verzuimen. Voordeel is dat een werknemer (indien nodig) eerder dan gebruikelijk wordt opgeroepen voor het spreekuur van de bedrijfsarts.
 • ArboNed combineert slimme algoritmes en een deskundige beoordeling tot een bewezen succesvolle aanpak van psychisch verzuim: een belangrijk deel van al het langdurend verzuim.
 • Het verzuimpercentage van alle ArboNed-klanten is elk jaar opnieuw lager dan landelijke en branchegemiddelden. Deelherstel is daarbij een veelbeproefd en succesvol re-integratiemiddel: ArboNed-klanten besparen alleen hierdoor al gemiddeld € 300 per werknemer/jaar op hun verzuimkosten.
 • ArboNed biedt mkb-werkgevers snelle, betaalbare én praktische ondersteuning bij het voorkomen van verzuim en bedrijfsongevallen. Dit begint met een goede Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Niet alleen omdat de RI&E wettelijk verplicht is en verzuim en ongevallen voorkomt.  Maar óók omdat bedrijfsaansprakelijkheids- en (letsel)schadeverzekeraars schades niet (volledig) hoeven uit te keren als de werkgever geen geldige RI&E en bijbehorend actueel Plan van aanpak heeft.
 • Volledige 12-jaarsbegeleiding van (ex-)werknemers van werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet en de WGA.
 • Gratis regionale kennissessies en webinars over het voorkómen en aanpakken van verzuim.
 • ArboNed is kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim.

Voordelen voor u als adviseur van ArboNed

 • Afsluitprovisiemogelijkheid op onze verzuimabonnementen en het snel, goed en betaalbaar uitvoeren van de RI&E voor uw zakelijke relaties.
 • Gratis Bedrijfsverzuimrapportage-portaal: onbeperkt toegang tot actuele en historische bedrijfsverzuimrapportages van al uw ArboNed- en ArboDuoklanten.
 • Als u zelf klant van ArboNed wordt, heeft u recht op 25% korting op onze verzuimabonnementen.
 • Een deskundige accountmanager als vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en complimenten.
 • Snel en eenvoudig gevonden worden via onze online zoektool Verzekeringsadviseur dichtbij
 • Gratis webinars en relevant e-news over belangrijke wetswijzigingen, wet- en regelgeving op het gebied van verzuim(risico’s) en preventie.
 • Mogelijkheid om samen met ArboNed voordelige incompany trainingen zoals Preventiemedewerker en Maak zelf uw RI&E op een locatie van uw keuze te organiseren.

ONBEPERKT TOEGANG

TOT VERZUIMRAPPORTAGES

ArboNed biedt haar adviseurs het Bedrijfsverzuimrapportage-portaal. Hiermee heeft u onbeperkt toegang tot (actuele en historische) verzuimrapportages van al hun ArboNed (en ArboDuo)klanten. Het maakt daarbij niet uit of u 10 of 1.000 ArboNed-klanten heeft.

Ik wil het portaal Meer informatie

vergrootglas-met-schaduw

Word adviseur van ArboNed

Wij helpen u graag om uw adviseursrol nóg beter te vervullen. Bereikbaarheid en snelheid door korte lijnen zijn hiervoor belangrijk. Een ervaren accountmanager is daarom het vaste aanspreekpunt voor al uw vragen en hij neemt na uw aanmelding contact op voor een kennismakingsgesprek. 

Meer informatie Aanmelden

mkb-verzuim-ontzorgverzekering

Minder risico’s, meer duidelijkheid: de MKB verzuim-ontzorgverzekering

Om kleine werkgevers zo goed mogelijk bij te staan bij de verplichting door te betalen bij ziekte, is er vanaf 1 januari 2020 de mogelijkheid om een nieuwe ‘MKB-verzuim -ontzorgverzekering’ af te sluiten.

Lees meer

Handig voor u én voor uw klanten

‘Verzekeringsadviseur dichtbij’, onze handige zoektool

Werkgevers kunnen via onze zoektool snel en eenvoudig een verzekeringsadviseur in de buurt vinden waarmee wij samenwerken. Als adviseur van ArboNed voegen we uw gegevens automatisch toe aan deze tool. Zijn uw gegevens in onze tool niet opgenomen of actueel, laat ons dat dan weten via uw accountmanager.

Informatie die u kunt doorsturen

Niet elke werkgever weet aan welke regels hij moet voldoen als een van zijn werknemers verzuimt. U kunt werkgevers hierbij ondersteunen. Om te beginnen door ze goed te informeren. Daarom zijn voor u leaflets beschikbaar, die u kunt doorsturen naar uw relaties.

Goed geregeld check

Met de Goed geregeld check weet uw zakelijke relatie snel en makkelijk vragen of zij voldoen aan de wettelijke verplichtingen, welke bedrijfsrisico’s ze lopen en wat ze moeten regelen als werknemers ziek worden. Ze ontvangen direct advies over hoe ze het arbobeleid beter kunt regelen.

Gratis webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis up-to-date is over onderwerpen die helpen uw medewerkers en organisatie gezond en vitaal te maken en te houden. Daarvoor bieden wij u diverse webinars kosteloos aan.

Eigenrisicodrager Ziektewet en Eigenrisicodrager WGA

ArboNed begeleidt en re-integreert (ex)werknemers gedurende de eerste 2 ziektejaren. Voor bedrijven die eigenrisicodrager voor de WGA en/of voor de Ziektewet zijn of worden is het van belang de re-integratie vanaf dag 1 te beginnen en in het 3e ziektejaar voort te zetten.

ArboNed biedt, met kennispartner SV Land, werkgevers een complete 12-jaarsoplossing aan.

Lees meer Contact

Belangrijke veranderingen WGA 2017

Actueel. Nieuws, webinars, kennissessies en meer.


Actueel
Agenda

Vertrouwenspersoon

Als werkgever wilt u uw werknemers een sociaal veilige werkplek bieden zonder discriminatie, seksuele intimidatie, agressie of geweld. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon helpt hierbij. De…

1 dag
50% korting voor een collega
Bekijk de training

Vertrouwenspersoon (Online)

Als werkgever wilt u uw werknemers een sociaal veilige werkplek bieden, zonder discriminatie, seksuele intimidatie, agressie of geweld. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon helpt hierbij. Het…

1 dag
50% korting voor een collega
Bekijk de training
contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Onze Accountmanagers divisie Verzekerd helpen u graag verder.

Perry Perdok

Perry Perdok
(regio Noord)
030 299 62 99
perry.perdok@arboned.nl

Jan Nieuwdorp

Jan Nieuwdorp
(regio Zuid)
030 299 62 99
jan.nieuwdorp@arboned.nl

 

faq

Heeft u een vraag over onze dienstverlening of over wettelijke verplichtingen?