De divisie Verzekerd van ArboNed

ArboNed is marktleider MKB én combiverzekeringen. Meer dan 60% van alle verzuimverzekeringen wordt in combinatie met ArboNed of ArboDuo afgesloten. De divisie Verzekerd ondersteunt circa 50.000 werkgevers met 325.000 werknemers. We werken daarbij al 15 jaar intensief samen met inkomensverzekeraars, serviceproviders en verzekeringsadviseurs om verzuim bij onze klanten aan te pakken én te voorkomen. ArboNed boekt hiermee opvallend goede resultaten: vorig jaar was het gemiddelde verzuimpercentage van onze klanten 3,8%, terwijl het landelijk gemiddelde op 4,3% lag. De meldingsfrequentie van klanten van de divisie Verzekerd was met 0.44 zelfs meer dan de helft lager dan het landelijk gemiddelde.

divisie verzekerd
Onze collega's van Divisie Verzekerd

We bereiken deze resultaten door actief te sturen op het verkorten van de verzuimduur én het bevorderen van gedeeltelijke werkhervatting in eigen of aangepast werk. Ruim een derde van het langdurig verzuim komt door psychische klachten. ArboNed heeft zich gespecialiseerd in psychisch verzuim en een unieke verzuimaanpak ontwikkeld waarmee onze klanten gemiddeld € 6.250 per verzuimgeval kunnen besparen. En, belangrijk: we adviseren en activeren werkgevers om preventieve maatregelen te nemen. Zo voorkomen we verzuim, onnodige instroom in de WGA én ongevallen. Hier valt voor werkgevers veel winst te behalen.

Maar we doen meer. Verzekeraars en werkgevers willen graag controle hebben over de WGA-instroom vanuit vast of flex na twee jaar ziekte. Daarom ondersteunt ArboNed eigenrisicodragers voor de ZW en de WGA vanaf de eerste ziekmelding tot en met maximaal het 12e ziektejaar. Samen met onze kennispartner SV Land en verzekeraars als de Amersfoortse, Nationale-Nederlanden en Loyalis bieden we een complete 12-jaarsoplossing. Met een modulaire opbouw, zodat we in overleg elke eigenrisicodrager een passende oplossing kunnen bieden:

  • Verzuimbegeleiding en re-integratieondersteuning vanaf dag 1 tot maximaal 12 jaar
  • Tijdige WGA-risico-inschattingen in het eerste en tweede verzuimjaar
  • Het beoordelen van UWV-beschikkingen en het voeren van bezwaarprocedures
  • Het aanvragen van herbeoordelingen
  • Het uitvoeren van de volledige ZW-uitkeringsadministratie
contact

Heeft u vragen of wilt een afspraak maken?

Onze Accountmanagers divisie Verzekerd helpen u graag verder.

Perry Perdok

Perry Perdok
(regio Noord)
030 299 62 99
perry.perdok@arboned.nl

Jan Nieuwdorp

Jan Nieuwdorp
(regio Zuid)
030 299 62 99
jan.nieuwdorp@arboned.nl