Stress en psychische klachten

Af en toe stress ervaren is niet erg. Maar als een werknemer te veel en te lang stress ervaart, dan kan hij er ziek van worden. Het kan leiden tot spanningsklachten, overspannenheid of burn-out.

Hoeveel van uw mensen ervaren stress?

Hoe staat het met de mentale gezondheid van uw werknemers? Weet u wie er 'at risk' zijn? Met een Preventief medisch onderzoek (PMO) brengt u dit in kaart. Als u weet of uw werknemers stress ervaren, bij hoeveel procent een burn-out op de loer ligt en of uw werknemers risico lopen op hart- en vaatziekten, kunt u gericht maatregelen treffen en zo uitval voorkomen.

Voor ondernemingen heeft ArboNed drie verschillende PMO’s ontwikkeld, afgestemd op uw doelstellingen.

Een snel en betaalbaar onderzoek?

Wilt u snel duidelijkheid over de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers, dan kiest u voor ePMO, het betaalbare online Preventief medisch onderzoek. Voor slechts 25 euro per werknemer krijgt u inzicht over hoe uw mensen hun werk beleven, waar ze energie van krijgen en wat hen stress oplevert. Uw werknemers vullen een online vragenlijst in en ontvangen direct een rapport.

Direct een ePMO afsluiten

Een uitgebreide gezondheidscheck?

Met het PMO Persoonlijk ondergaan uw werknemers een uitgebreide gezondheidscheck, die bestaat uit een online vragenlijst, aangevuld met een fysiek onderzoek uitgevoerd door een van onze vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen of verpleegkundigen. Loopt uw werknemer een verhoogd gezondheidsrisico, dan krijgt hij - indien gewenst - een adviesgesprek. In de groepsrapportage staat wat u en uw werknemers kunnen doen om de gezondheid te verbeteren en het risico op uitval te reduceren.

Factsheet

PMO Persoonlijk

pdf, 3.5 MB

Een maatwerk onderzoek?

Bij PMO Vitaal krijgt u een op maat gemaakte online vragenlijst voor uw werknemers op basis van bedrijf- en functierisico’s en afgestemd op uw (vitaliteits-) doelstellingen. Daarnaast ondergaan uw werknemers een fysiek onderzoek. U ontvangt uiteindelijk een volledige rapportage op maat, met mogelijkheid tot deelrapportages en vergelijkingen op basis van leeftijd, geslacht en afdeling. ArboNed kan ook het gehele traject voor u uitvoeren, van het begin tot het einde ligt de uitvoer dan bij een van onze experts.

Factsheet

PMO Vitaal

pdf, 1.5 MB

Wettelijke verplichting

Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Wij adviseren u dit eens in de drie jaar te doen, zodat uw werknemers actueel inzicht hebben in de ontwikkeling van hun gezondheid en eventuele gezondheidsrisico’s. Met het PMO van ArboNed kunt u aan uw wettelijke verplichtingen voldoen. Bepaalde branches, zoals de bouw, offshore en VCA-bedrijven, dienen altijd een PMO aan te bieden waar een fysiek onderzoek deel van uitmaakt. U bent als werkgever verantwoordelijk vast te stellen welk PMO van toepassing is.

Alles weten over stress?

Samen met trendwatcher Adjiedj Bakas heeft ArboNed nieuwe inzichten en feiten over stress gebundeld in een boekje: Megatrends Stress.

Wilt u dit gratis boekje ontvangen?

Aanvraag boekje Megatrends Stress

Boekje Megetrends stress

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen