Wat u moet weten

Arbeidsrisicio’s verminderen

Wanneer u weet welke risico’s uw werknemers in uw organisatie lopen, kunt u deze aanpakken en de kans op ongelukken en gezondheidsklachten sterk verkleinen. Dit leidt tot een vermindering van verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde werknemers. Als werkgever bent u bovendien wettelijk verplicht uw mensen een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. 

Alles over arbeidsrisico's verminderen

Sociale zorg medewerker

Maar liefst een derde van het langdurend verzuim heeft een psychische oorzaak. Gaat het om werkgerelateerde zaken, dan heeft psychisch verzuim vooral te maken met psychosociale arbeidsbelasting (PSA). PSA is al jaren een van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Wat is psychosociale arbeidsbelasting precies en wat kunt u eraan doen?

Alles over sociale zorg medewerker

Verzuim verlagen

Verzuim verlagen en voorkomen, met een aanpak die bij u past. Bij ArboNed kiest u zelf hoe u verzuim wilt aanpakken. Wilt u zelf de volledige regie behouden, legt u de coördinerende rol liever bij ons of hebt u behoefte aan een meer intensieve aanpak dan alleen de Wet verbetering poortwachter voorschrijft? 

Alles over verzuim verlagen

Gezondheid bevorderen

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 40% van de werkgevers een beleid heeft op het gebied van leefstijl en beweging. Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt wel degelijk uw werknemers wel bewust maken van hun leefstijl.

Alles over gezondheid bevorderen

Werkstress

Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? En dit zelfs leidt tot verzuim. Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken. Maar wat is nu precies werkstress? En wat is het verschil met werkdruk? En wat kunt u als werkgever doen? 

Alles over werkstress

Voldoen aan de wet

Weet u aan welke wettelijke regels u moet voldoen? En hebt u alles al op orde op het gebied van gezondheid en veiligheid? Kent u de Wet verbetering poortwachter? Er zijn wettelijke regelingen voor verzuimbegeleiding, gezond aan het werk en veilig aan het werk. Lees hier alles over de wettelijke verplichtingen voor een goed arbobeleid.

Alles over voldoen aan de wet

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen