Praktische gids: Zijn uw werknemers zeker van een veilige werkomgeving?

Leestijd
2 minuten
15 februari 2024 bijgewerkt

Uw mensen gezond, veilig en met plezier aan het werk houden, dat bevordert de productiviteit en prestaties en vermindert het verzuim. Het startpunt voor een gezonde en veilige organisatie is een actuele Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Met de tips uit onze praktische gids kunt u daar direct zelf mee aan de slag. 

Download de gids

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Als u de arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf in kaart brengt, kunt u ze aanpakken. Zo kunnen uw werknemers veilig en gezond blijven werken en kunt u het verzuim binnen uw organisatie voorkomen en verlagen. Hiervoor gebruikt u de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

In deze gids

gids veilige werkomgeving

  • Veilig en gezond (thuis)werken
  • Mkb’ers aan het woord
  • Handig stappenplan om zelf uw RI&E te maken

Download de gids

Meer informatie

Wilt u meer weten over het hoe en waarom van arbeidsrisico's verminderen in uw bedrijf? Check dan ook dit artikel. Meer informatie over de oplossingen die ArboNed kan bieden? Kijk dan eens naar de RI&E en of de checklist 'Hybride werken' 

Meer praktische tips rond een veilig bedrijf:

Preventie

ArboNed voorziet u graag van informatie en praktische hulpmiddelen voor een gezond en vitaal bedrijf. Dit doen we aan de hand van kwartaalthema's. Centraal dit kwartaal staat 'Arbeidsrisico's verminderen'. Op de hoogte blijven van onze kwartaalthema's? Houd dan onze website en nieuwsbrief in de gaten. 

Gerelateerde nieuwsberichten

RIE
17 april 2023

Hoe maakt u zelf een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)?

Lees meer
gevarendriehoek
28 april 2021

Arbeidsrisico’s verminderen

Lees meer
PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen
01 augustus 2022

PSA aanpakken en voorkomen in vijf stappen

Lees meer