Coronavirus en werk: alles wat u moet weten

  • Leestijd
    15 minuten
  • 20 maart 2020 aangemaakt
  • 12 april 2022 bijgewerkt

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in relatie tot werk en hoe uw bedrijf hiermee kan omgaan. 

coronavirus

Het coronavirus / COVID-19

De wetenschappelijke benaming van het coronavirus is SARS-CoV-2. Om vast te stellen of iemand besmet is met corona, is een coronatest nodig.

Het virus veroorzaakt de ziekte COVID-19. Sommige mensen ervaren helemaal geen klachten, anderen alleen milde luchtwegklachten (keelpijn, hoesten, niezen, reuk- en/of smaakverlies) en sommigen krijgen last van koorts, kortademigheid, vermoeidheid, buikklachten en spierpijn. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden. Inmiddels weten we dat het herstel van werknemers die COVID-19 hebben gehad maanden kan duren.

Het volgen van de basisregels van de overheid blijft belangrijk om verspreiding van het virus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte. Bij klachten: blijf thuis en doe een zelftest. En zorg voor voldoende frisse lucht. Alle informatie en adviezen van de overheid vindt u hier.

coronaMijn werknemer is besmet met het coronavirus, wat nu?

Wat betekent een coronabesmetting van een werknemer voor u als werkgever? Er zijn twee scenario’s waarbij de arbodienst een rol kan spelen.

Ziekmelding corona

Werkgevers hebben vooral veel vragen over het ziekmelden. Wanneer zijn klachten, besmetting en voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus aanleiding voor ziekmelding en wanneer niet?

Het is belangrijk dat iedereen met (milde) corona-achtige klachten in quarantaine gaat en zich snel laat testen. Dat betekent niet dat iedereen met corona-achtige klachten ook ziekgemeld kan worden:

Ziekmelding coronavirus covid-19

Is er volgens bovenstaand stroomschema sprake van een ziekmelding, dan geeft u deze ziekmelding op de voor u gebruikelijke manier aan ons door. Wij behandelen deze ziekmelding volgens de reguliere werkwijze, vanuit onze zorgplicht en volgens de Wet verbetering poortwachter. Vaak zal het gaan om kort verzuim en is een spreekuur bij de (bedrijfs)arts niet nodig.

Overige veelgestelde vragen coronavirus en werk

Klik hier voor alle veelgestelde vragen rond het coronavirus. Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon.

De arbodienst en het coronavirus

Uw arbodienst kan u als werkgever adviseren over hoe u gezondheidsschade kunt beperken en uw bedrijfsvoering zo goed mogelijk kunt voortzetten. En u kunt onze specialisten inzetten voor bijvoorbeeld het maken van een inschatting van de gezondheidsrisico’s van uw werknemers. Of advies inwinnen over wat u moet doen als een werknemer (mogelijk) is besmet met het coronavirus.

Bekijk hier wat uw arbodienst voor u kan betekenen. En lees hier hoe wij met onze dienstverlening voldoen aan de voorwaarden die de overheid aan ons stelt.

corona re-integratieCoronavirus en re-integratie: Wet verbetering poortwachter leidend

Ondanks alle zorgen over corona, moet de re-integratie van uw werknemers doorgaan. UWV houdt wel rekening met de gevolgen van COVID-19 bij het beoordelen van de re-integratie-inspanningen. Lees er hier alles over.

Veilig op het werk

Ondanks het feit dat het thuiswerkadvies vanuit de overheid op dit moment niet meer van kracht is, blijven veel bedrijven profiteren van alle voordelen van hybride werken (deels op kantoor en deels vanuit huis). Voor iedere situatie geldt nog steeds: blijf thuis bij coronaklachten (milde luchtwegklachten - neusverkoudheid, hoesten, keelpijn - en/of koorts) en laat u testen. Dat geldt voor zowel gevaccineerde als ongevaccineerde mensen.

De werkplek houdt u verder veilig door de juiste hygiënemaatregelen te treffen en ervoor te zorgen dat werknemers gepaste afstand kunnen houden, ook al is de anderhalvemeterregel er niet meer. 

Hybride werken: tips van onze experts

Veel bedrijven profiteren ook na corona van de voordelen van hybride werken. Vind samen met uw werknemer de juiste balans tussen deels thuis en deels op kantoor werken. Zo bevordert u het werkplezier. Want het belangrijkste verschil tussen stressvol en uitdagend werk is niet de werkdruk, maar de mogelijkheid om invloed te ervaren om je werk te kunnen regelen zoals jij dat prettig vindt. En dat zit hem ook in het kunnen bepalen waar en wanneer je werkt. Lees hier meer tips over hybride werken.

thuiswerkenOnline (thuis)werkplekcheck

Met de online (thuis)werkplek-check adviseert een ergonoom uw werknemer bij het zo goed mogelijk inrichten van zijn thuiswerkplek, ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft.

Check de thuiswerkplek

Coronavirus en werk voor werknemers

Op deze pagina staat meer informatie en richtlijnen hoe uw werknemers kunnen omgaan met het coronavirus en de maatregelen in relatie tot hun baan.

Gerelateerde nieuwsberichten