Coronavirus en werk: wat u moet weten

  • Leestijd
    15 minuten
  • 20 maart 2020 aangemaakt
  • 28 maart 2023 bijgewerkt

 

coronavirus

Einde aan coronamaatregelen

Op 10 maart 2023 heeft het kabinet de laatste coronamaatregelen geschrapt. (Zelf)testen en thuisblijven zijn niet meer nodig en de testlocaties zijn gesloten. Het kabinet pleit ervoor om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- en verkoudheidsklachten. Of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet.

Dat betekent volgens het kabinet: thuisblijven als je ziek bent, bij lichte klachten overleggen met de werkgever of je thuis kunt werken, fysiek contact met kwetsbaren beperken, in je elleboog hoesten of niezen, regelmatig handen wassen en voor voldoende frisse lucht zorgen.

Blijf in gesprek

ArboNed sluit zich hierbij aan: “Het blijft belangrijk dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek blijven over wanneer je kunt werken en wanneer jij je ziekmeldt. Bij lichte verkoudheidsklachten kun je waarschijnlijk prima werken, mogelijk thuis als dat kan. Maar heb je bijvoorbeeld koorts, dan is het goed om thuis te blijven. En bij twijfel? Heb het er met elkaar over. Samen kom je vaak sneller tot een passende oplossing.”

Hybride werken: tips van onze experts

Veel bedrijven profiteren ook na corona van de voordelen van hybride werken. Vind samen met uw werknemer de juiste balans tussen deels thuis en deels op kantoor werken. Zo bevordert u het werkplezier. Want het belangrijkste verschil tussen stressvol en uitdagend werk is niet de werkdruk, maar de mogelijkheid om invloed te ervaren om je werk te kunnen regelen zoals jij dat prettig vindt. En dat zit hem ook in het kunnen bepalen waar en wanneer je werkt. Lees hier meer tips over hybride werken.

thuiswerkenOnline (thuis)werkplekcheck

Met de online (thuis)werkplek-check adviseert een ergonoom uw werknemer bij het zo goed mogelijk inrichten van zijn thuiswerkplek, ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft.

Check de thuiswerkplek

Gerelateerde nieuwsberichten