Leefstijl

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en hebben zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Voor u als werkgever zijn werknemers met een gezonde leefstijl dus heel waardevol en kostenbesparend. 

Aan de slag

Als werkgever kunt u bijdragen aan een gezonde leefstijl van uw werknemers. U kunt ze bewust maken van hun leefstijl met onze workshops. Deze richten zich op verschillende leefstijlthema’s, waaronder beweging, voeding en ontspanning. Ook zijn er specifieke workshops voor medewerkers die in ploegendienst werken. Samen met u stellen wij een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma samen, zodat uw werknemers precies weten hoe zij hun leefstijl kunnen verbeteren.

leefstijl

De vitaliteitsprogramma's van ArboNed

Met onze vitaliteitsprogramma's verbeteren wij de gezondheid van uw werknemers. We pakken niet alleen ingesleten gewoontes aan, we veranderen ook iemands leefstijl. De beste manier om een gezonde leefstijl vol te houden is voor iedereen anders, daar houden we rekening mee. De programma’s hebben wel allemaal hetzelfde doel: bewustwording creëren, waardoor uw werknemers zelf actief aan de slag gaan. En uiteindelijk gezonder worden én blijven.

Fit in je werk

De Fit in je werk workshops van ArboNed richten zich in het kort op: bewegen, voeding en ontspanning. We pakken ingesleten gewoontes aan en helpen werknemers hun leefstijl te veranderen door bewustwording te creëren. Zij gaan vervolgens actief aan de slag met een gezonde leefstijl.  

Kantoormedewerkers krijgen daarnaast informatie over, en voorbeelden van een juist ingestelde beeldschermwerkplek. Productiemedewerkers krijgen meer informatie over, en voorbeelden van de relatie tussen fysieke belasting en hun belastbaarheid van de medewerkers.

De workshop sluit ook mooi aan op het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Op basis van de uitkomsten van uw PMO, zorgen wij voor een workshop op maat voor u.

Praktische informatie

  • Een Fit in je werk workshop duurt anderhalf uur.
  • Gezien het interactieve karakter van de workshops, zijn ze geschikt voor 8 - 15 werknemers per workshop. 
  • De workshops kunnen plaatsvinden bij u op locatie.

Boek de workshop

Andere leefstijlworkshops

Naast Fit in je werk bieden wij workshops aan die zich richten op de individuele leefstijlthema’s: beweging, voeding, ontspanning, beter slapen, stoppen met roken en alcoholpreventie.

Meer bewegen Mensen bewegen te weinig, terwijl vijf dagen per week een half uur per dag matig intensief, tot intensief bewegen al voldoende is. Dit hoeven geen ingewikkelde oefeningen of trainingen te zijn. Als mensen zich eenmaal bewust zijn van de noodzaak van bewegen, blijkt het zelfs leuk te zijn. 

Gezond eten Lekker eten, hoeft niet ongezond te zijn. Wij laten zien wat gezonde voeding is. Kleine aanpassingen in het voedingspatroon kunnen al voor verbetering zorgen. Dankzij de inhoud van de workshop en de persoonlijke benadering gaan de deelnemers nadenken over hun eigen situatie. Ze merken dat het makkelijker is dan ze dachten om hun voedingspatroon te veranderen.

Bewust ontspannen Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Toch blijken mensen dit lastig te vinden. Wat is dan die balans? Op welke wijze kun je hiermee aan de slag gaan? En hoe krijgt deze balans vorm? Moeilijke vragen, met complexe antwoorden. Dankzij deze workshop krijgen deelnemers inzicht in lichaamssignalen bij een te hoge werkdruk en een te gespannen privésituatie. Daarnaast krijgen zij praktische tips om de eerste veranderingen door te voeren. 

Beter slapen Zeker 30% van de Nederlanders heeft last van slaapklachten. Werknemers die slecht slapen, verzuimen meer en/of vaker, hebben concentratieproblemen, moeite met plannen en het houden van overzicht en hebben een grotere kans op het maken van fouten. Met een toenemend risico voor de veiligheid. Maar er is goed nieuws: in veel gevallen kun je slapen leren! Veel van de ervaren slaapproblemen kunnen worden opgelost door gedrag en/of leefstijl aan te passen. Daarmee gaan we in deze training aan de slag.

Stoppen met roken Een gewoonte doorbreken, begint vaak met bewustwording. In de workshop komen onder andere de voordelen van stoppen met roken aan bod. Ook krijgen uw werknemers praktische tips om te stoppen met roken en maken zij een actieplan.

Alcoholpreventie Alcohol doet je gezondheid en je prestaties geen goed. Daarom kan het belangrijk zijn om minder te drinken of te stoppen met overmatig gebruik van alcohol. Vaak hebben mensen niet door hoeveel zij uit gewoonte drinken. We maken werknemers zich hiervan bewust en gaan actief aan de slag met het doorbreken van het drinkpatroon. 

Voor stoppen met roken werken wij samen met SineFuma en voor alcoholpreventie met Be-Responsible.

Meer weten? Neem contact met ons op