De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige

Leestijd
3 minuten

Vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen houden zich bezig met vitaliteit op de werkvloer. Ze weten ingesleten gewoontes te doorbreken en de leefstijl van werknemers positief te beïnvloeden. Ze gaan ook aan de slag met werkgevers, door bijvoorbeeld samen te kijken naar hoe het beleid vitaler kan. Zo worden organisaties en hun mensen gezond en vitaal en kan verzuim worden voorkomen.

De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige van ArboNed is nauw betrokken bij het Preventief medisch onderzoek (PMO). Een PMO is een gezondheidscheck voor uw werknemers en geeft daarnaast inzicht in de vitaliteit van uw organisatie.

De deskundige voert gezondheidsonderzoeken uit bij uw werknemers en geeft tips over hoe ze gezonder en meer bevlogen kunnen werken en leven. Als projectleider is hij contactpersoon van de werkgever, met wie hij de resultaten bespreekt en bovendien bekijkt hoe werknemers, en daarmee de organisatie, gezonder en vitaler kunnen worden.

Video: dit doet een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige

Advies

Werknemers krijgen dankzij de vitaliteit- en gezondheidsdeskundige inzicht in hun eigen gezondheid, leefstijl en mogelijke gezondheidsrisico’s en persoonlijke adviezen voor verbetering. De werkgever krijgt inzicht in hoe gezond en vitaal de organisatie is. Daarnaast geeft de deskundige op organisatie-, team- en individueel niveau uitgebreid advies over de acties die nodig zijn om verzuim te voorkomen. De adviezen zijn gebaseerd op de uitkomsten van de medische onderzoeken en gesprekken.

Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen hebben ruime ervaring in het begeleiden van organisaties bij het implementeren van de adviezen. Zo kan hij helpen bij het vormen van een visie en ambitie op het gebied van vitaliteit, of bij het opstellen van een actieplan. Hij doet dat samen met de werknemers, zodat zij er ook achter staan. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het opstellen van een vitaliteitsplan of het bedenken en uitvoeren van een vitaliteitsweek.

Training en voorlichting

De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige biedt dus inzicht in de vitaliteit van werknemers en oplossingen om die te verbeteren. Dat kan via leefstijlprogramma’s, zoals workshops over een gezonde leefstijl en vitaliteit, over het verminderen van stress of het verhogen van de slaapkwaliteit. Ook individuele leefstijlcoaching behoort tot de mogelijkheden.

leefstijl

Aan de slag met leefstijl

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. U kunt uw werknemers bewust maken van hun leefstijl via workshops of coaching.

Meer informatie

De voordelen van het werken met de vitaliteit- en gezondheidsdeskundige

Vitale mensen met een gezonde leefstijl zitten beter in hun vel, zijn in balans, presteren beter en verzuimen minder. De vitaliteit- en gezondheidsdeskundige van ArboNed:

  • helpt preventief;
  • is gekoppeld aan een eigen regio, waardoor u altijd een vaste contactpersoon heeft;
  • kijkt naar uw wensen, zodat de plannen zijn afgestemd op uw organisatie;
  • schakelt waar nodig collega-professionals in voor aanvullende adviezen, zoals de bedrijfsarts, ergonoom of arbeidshygiënist.

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer