rie-header-foto

Een gezond bouwbedrijf start met de
Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

 

  • Leer arbeidsrisico’s kennen en verminderen

  • Ga aan de slag met een praktisch Plan van aanpak

  • Zorg voor lager verzuim, minder ongevallen, hogere productiviteit

Ga voor een veilig en gezond bouwbedrijf

U wilt uw werknemers een veilige werkomgeving bieden, waar ze met plezier kunnen werken. Met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) krijgt u inzicht in de arbeidsrisico’s in uw bedrijf waardoor u ze kunt aanpakken en verkleinen. Zo voorkomt u ongelukken en verzuim.

Gratis RI&E Bouwnijverheid

De RI&E is verplicht voor alle bedrijven met personeel. Valt u onder de cao Bouw & Infra, dan kunt u gratis gebruikmaken van de RI&E Bouwnijverheid van Volandis. Heeft u 25 of meer werknemers in dienst? Dan hoeft u de RI&E alleen nog door ArboDuo als gecertificeerde arbodienst te laten toetsen. Als trotse partner van Volandis en Bouwend Nederland helpen wij u graag. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met de RI&E bij bouwbedrijven. U profiteert bovendien van 5% korting op de RI&E-uitvoer en -toetsing, advies en trainingen.

 Meer informatie over de RI&E Direct (offerte) aanvragen

Dit kunt u zelf doen  Zelf doen

webinar-corona

Bekijk de video

Uw werknemers moeten hun werk veilig en gezond kunnen doen. Daarvoor voert u een RI&E uit. Hoe maakt u hier zelf een start mee? RI&E-expert Ad van Zundert vertelt. 

Video bekijken 

gratis gids

Lees de gratis gids

De tips uit onze praktische gids kunnen u helpen om uw mensen gezond, veilig en met plezier aan het werk houden. Met onder meer een RI&E-stappenplan.

Download praktische gids

ArboDuo helpt met passende oplossingen Samendoen Laten doen

Bent u lid van Bouwend Nederland? Dan profiteert u van 5% korting op onze dienstverlening.

check ri&e

RI&E uitvoeren

U laat de RI&E volledig uitvoeren (toetsing is inbegrepen) door de professionals van ArboDuo. Wij bieden u graag volledige service. Daarom is de RI&E inclusief het opstellen van het Plan van aanpak en toetsing.

Direct (offerte) aanvragen

Toetsing RI&E

Toetsing Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

U kunt uw RI&E zelf uitvoeren en door ons laten toetsen. Een consultant kijkt dan bij een bedrijfsrondgang hoe de RI&E is uitgevoerd, of het Plan van aanpak volledig is en of de voorgestelde maatregelen het gewenste effect zullen opleveren.

Direct aanvragen

training ri&e

Training: Maak zelf uw RI&E

Leer alles over het uitvoeren van de RI&E binnen uw organisatie in één praktische training van een dag. In deze interactieve training ontvangt u de juiste tools om zelf aan de slag te gaan met uw RI&E. Onze experts helpen u graag om er een goede start mee te maken. 

Direct aanmelden

Mijn preventie-expert: uw sparringpartner voor een veilig bedrijf

Zoekt u gerichte coaching en praktische ondersteuning, dan kunt u terecht bij Mijn preventie-expert. Een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of ergonoom helpt u 2, 4 of 8 uur met elk gewenst arbo-vraagstuk. Bijvoorbeeld:

  • Begeleiden bij het invullen van de RI&E Bouwnijverheid.
  • Ondersteunen bij het opstellen van het Plan van aanpak van de RI&E.
  • Opstarten en implementeren van het preventiebeleid.
  • Het inzetten van interventies.
  • Coaching van uw preventiemedewerker.

Direct aanvragen Meer informatie

bokshandschoenen

De volgende stap: gezondheid en vitaliteit bevorderen

Heeft u een actuele RI&E, dan is de volgende stap het PAGO. Een verplichting vanuit de Arbowet. Het PAGO is een medisch onderzoek afgestemd op de functie en geeft duidelijkheid hoe uw werknemers gezond en vitaal aan het werk blijven. Nu én in de toekomst. Het PAGO is onderdeel van de cao Bouw & Infra en valt daarmee in het Individu Gerichte Pakket Preventiezorg. Deelname aan de DIA (het PAGO en het DIA-gesprek) is onderdeel van genoemd pakket en voor u als werkgever ‘kosteloos’.

Ik ben als werkgever niet degene die ervoor kan zorgen dat iedereen gezond werkt en leeft. Dat doe je met elkaar. Maar we doen er wel alles aan om ervoor te zorgen dat onze werknemers veilig hun werk kunnen doen. 

Financieel directeur Ab Barendrecht van Barendrecht-Elektra b.v.
map

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen