FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.200 leden van de FME zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. ArboNed is voorkeursleverancier in het FME Ledenvoordeelprogramma. Zo pakken we samen verzuim aan, minimaliseren we risico's en werken we aan een betere gezondheid en meer vitaliteit.

Samenwerking FME en ArboNed

WAT ALS U EEN

BELANGRIJKE SCHAKEL MOET MISSEN?

ArboNed werkt samen met de FME zodat u geen belangrijke schakel in de organisatie hoeft te missen

Team van professionals

De professionals van ArboNed hebben ruime ervaring in uw branche. Ze weten wat er speelt en met welke arbo-uitdagingen u te maken heeft. Uw vaste contactpersoon heeft de regie over het gehele proces vanaf de ziekmelding. Ook uw bedrijfsarts kent uw branche en werkt vanaf de eerste ziekmelding intensief met u samen om uw werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Onze consultants (veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en arbeids- en organisatiedeskundigen) adviseren en ondersteunen u bij uw arbozorgbeleid. Samen zorgen we ervoor dat uw werknemers langer gezond en met plezier kunnen doorwerken.

Ledenvoordeelprogramma FME & ArboNed

Als lid van FME kunt u gebruikmaken van de branchekennis en expertise van ArboNed. Als u een (wettelijk verplicht) Basiscontract met ArboNed sluit, profiteert u bovendien van 7% korting op branchespecifieke diensten zoals:

 • Advisering- en ondersteuning bij verzuimbegeleiding- en re-integratie
 • Ondersteuning bij de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en bij de maatregelen uit het Plan van aanpak RI&E
 • Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO), onderdeel van het unieke Preventief medisch onderzoek (PMO) van ArboNed
 • (Aanstellings)keuringen

RI&E in de praktijk

Frans Kalkhoven is HR manager bij FME-lid Toyota Material Handling Nederland, en verantwoordelijk voor de RI&E en het Plan van aanpak. In de klantvideo deelt hij zijn ervaringen op dit gebied.

Verzuimloket technologische industrie

Werkgevers die lid zijn van FME kunnen kiezen voor het Verzuimloket technologische industrie. In dit loket combineren we de verzuimverzekering van Nationale-Nederlanden met verzuim- en re-integratiedienstverlening van ArboNed in de eerste 2 ziektejaren.

 • Verzuimloket technologische industrie: € 85 per werknemer per jaar

Meer informatie

“De samenwerking met ArboNed is ons perfect bevallen en de communicatie verloopt vlot. Het is fijn om te werken met een professional met veel kennis."

Renate van Dijk - Aqualectra

Uw voordelen op een rij

 • Veel branchekennis, -expertise en -ervaring (verzuimpreventie, veiligheid, branchespecifieke risico’s.
 • Korting van 7% op het abonnementstarief.
 • Korting van 7% op branchespecifieke diensten.
 • Gratis ‘Goed geregeld check’ specifiek voor FME-leden.
 • Gratis deelname aan (branche-specifieke) webinars.
 • Een vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie.
 • Online klantportal: verzuim volgen + rapportages.
 • ArboNed participeert in project 5xbeter.
 • Samenwerking met FME College (diverse branchespecifieke trainingen).
 • Keuze uit meerdere verzuimabonnementen.

Direct afsluiten Vul uw FME lidmaatschapsnummer in bij afsluiten.  

Al ruim 2.500 bedrijven deden de Goed geregeld check.

FME Goed geregeld check

In een paar minuten vult u onze online vragenlijst in. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid nog beter kunt regelen. Belangrijk om te weten, want een actief arbobeleid levert veel op. U werkt aan een prettige, veilige en gezonde werkomgeving en kunt voldoen aan de Arbowet. Zo houdt u uw bedrijf en mensen vitaal en gezond.

Doe de Goed geregeld check

Video ePMO
ArboNed samen met FME

Duurzame inzetbaarheid bij ETC

Een ervaren werknemersbestand met over het algemeen een wat ongezonde leefstijl, voor het gevoel ontbrekende ontwikkelingsmogelijkheden in de huidige functies en een uitdagende arbeidsmarkt. Dit waren belangrijke punten uit het Preventief medisch onderzoek van FME-lid Enrichment Technology Nederland B.V. (ETC). Remco van Ham, Manager Human Resources & Administration bij ETC, legt in het Ledenvoordeel Magazine van de FME uit hoe zij deze punten aangepakt hebben.

Lees het interview hier

Verzuimloket technologische industrie

Als één van je mensen uitvalt, lukt het dan nog wel het werk op tijd en met dezelfde kwaliteit af te krijgen? Voor branchespecifieke ondersteuning rond verzuim, voordeel en gemak heeft ArboNed samen met Nationale-Nederlanden het Verzuimloket technologische industrie. Speciaal voor het FME Ledenvoordeel Magazine stelde Perry Perdok het nieuwe loket voor. Lees zijn interview hier

Hoog werkplezier, laag verzuim

De hoge veiligheidscultuur binnen Aqualectra en de aandacht die er is voor risicomanagement, dragen bij aan het werkplezier van de werknemers van. De medewerkersbetrokkenheid is hoog en het verzuim is laag. Systeem- & Procesmanager Renate van Dijk vertelt in het FME Ledenvoordeel Magazine uit hoe Aqualectra dat doet en hoe ArboNed helpt.

Lees het interview

Is jouw Arbobeleid goed geregeld?

Je moet als ondernemer risico’s durven nemen. Daarbij moet je zekerheden loslaten en in het diepe duiken, alleen zo kom je tot innovatieve oplossingen. Ondernemen mag tenslotte best een beetje spannend zijn. Behálve als het gaat om de veiligheid en gezondheid van mensen. Dan moeten de zaken goed op orde zijn. Perry Perdok, accountmanager bij ArboNed, licht toe.

contact

Heeft u vragen of wilt een afspraak maken?

Onze Accountmanager divisie Verzekerd helpt u graag verder.

Perry Perdok

Perry Perdok
(regio Noord)
06 551 935 41
perry.perdok@arboned.nl