Koninklijke Metaalunie

ArboNed en Koninklijke Metaalunie werken al jaren nauw samen. Als trotse partner ondersteunt ArboNed aangesloten bedrijven bij de verzuimaanpak, re-integratietrajecten én het gezond en fit houden van werknemers. 

Koninklijke Metaalunie is de ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal en telt landelijk meer dan 14.000 leden in alle sectoren van de metaal en techniek. 

Koninklijke Metaalunie

GOED ZICHT

OP DE GEZONDHEID VAN UW WERKNEMERS

 

 PMO Metaal 

 

lasmasker

Team van professionals

De professionals van ArboNed hebben ruime ervaring in uw branche. Ze weten wat er speelt en met welke uitdagingen u te maken heeft. Uw vaste contactpersoon heeft de regie over het gehele proces. Ook uw bedrijfsarts kent uw branche en werkt vanaf de eerste ziekmelding intensief met u samen om uw werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Ledenvoordeel

Als lid van Metaalunie profiteert u van de voordelen van de samenwerking met ArboNed. Zo kunt u tegen gereduceerde tarieven en aantrekkelijke voorwaarden verschillende diensten en producten afnemen. Vanzelfsprekend houdt ArboNed rekening met alle brancheoplossingen, inclusief de financiering ervan. Dat levert u veel gemak én financieel voordeel op. 

Uw voordeel bij een verzuimabonnement bij ArboNed

  • Kennis en kunde van de branche, inclusief ledenvoordelen.

  • Korting van 7% op het abonnementstarief*.
  • Korting van 7,5% op verrichtingen verzuim en re-integratie*.
  • Korting van 7,5% op preventieve diensten, consultancy en trainingen
    (PMO Metaal uitgezonderd)*.
  • Gratis deelname aan (branchespecifieke) webinars.
  • Een vast aanspreekpunt voor preventie, verzuim en re-integratie.
  • Het verzuimportaal Vandaag: verzuim volgen en rapportages maken.
  • U heeft de keuze uit verschillende verzuimabonnementen.

*Voor ArboNed - ReaDirect gelden speciale, gereduceerde tarieven. Onze Metaalunie-korting is hier dan ook niet van toepassing. Dit geldt tevens voor de onze dienstverlening via VerzuimNavigator.
*Geldt niet voor contracten waarbij het contract met ArboNed gekoppeld is aan een verzuimverzekering, Mensely, opvragen van informatie bij de curatieve sector, interventies via ArboNed uitgevoerd door derden, vaccinaties, laboratoriumonderzoek en vragenlijstanalyses. 

Direct afsluiten Vul uw lidmaatschapsnummer Koninklijke Metaalunie in bij afsluiten.  

ArboNed Flex verzuimabonnement is speciaal voor ondernemers met veel flexwerkers
Speciaal voor ondernemingen met veel tijdelijke werknemers (flexwerkers)
U houdt grip op de verzuimkosten
Laag instaptarief
ArboNed Basis verzuimabonnement heeft u altijd grip op uw verzuimkosten
Meest gekozen verzuimabonnement
Beheersing van verzuimkosten
Voor werkgevers met voornamelijk vaste medewerkers en kort verzuim
ArboNed Extra verzuimabonnement heeft u maximale zekerheid
Vooraf inzicht in uw arbokosten
Maximale zekerheid
Kosten voor de meeste activiteiten zijn gedekt
3 verzuimabonnementen naast elkaar
Hulp nodig bij het kiezen?
Vergelijk alle abonnementen.
Abonnementen vergelijken
ArboNed samen met Koninklijke Metaalunie

RI&E Metaalbewerking

Als de Inspectie SZW u benadert voor een steekproef, moet u met een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), inclusief Plan van aanpak, kunnen tonen. Dit is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met personeel. ArboNed helpt u hierbij. Bij de uitvoering van de RI&E maken we gebruik van het erkende branche RI&E instrument: de RIE Metaalbewerking. Omdat ArboNed een gecertificeerde arbodienst is, is de toetsing van de RI&E als vanzelfsprekend inbegrepen bij het project. Deze toets is niet verplicht voor bedrijven met maximaal 25 werknemers die zélf de RI&E willen uitvoeren en gebruik maken van het erkende branche RI&E instrument.

Hulp bij uw branche-RI&E

Interview Metaal & Techniek over de preventiemedewerker

Sinds de nieuwe Arbowet is de rol van de Preventiemedewerker belangrijker geworden binnen uw bedrijf. Dominique Schueler, teamleider sociaaljuridisch advies van de afdeling ledenservice bij Metaalunie en Karen van Namen, key-accountmanager van ArboNed spraken daarover in Metaal & Techniek editie mei 2017 (lees hier terug).

Meer informatie over de preventiemedewerker

Interview over PMO Metaal in Metaal & Techniek

In het branchetijdschrift Metaal & Techniek vertelt onder andere Wim Dondorff, directeur-eigenaar van Metaaldraaierij Dondorff, over het PMO Metaal: “Inhoudelijk was het onderzoek heel leuk en to the point, met de juiste vragen. Ik vind het mooi dat ik dit PMO als werkgever kan aanbieden aan mijn werknemers, zodat we met zijn allen weten waar we staan en wat eventueel beter kan.” Lees het interview met werkgevers en werknemers hier

PMO Metaal

Mensen die zich fit voelen en gezond zijn, melden zich minder vaak ziek. Goed nieuws, want gemiddeld kost één dag verzuim 250 euro. Het Preventief medisch onderzoek (PMO, of PAGO) geeft uw werknemers inzicht in hun gezondheid, leefstijl en eventuele gezondheidsrisico’s. Zo weten zij hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren, voorkomt u verzuim(kosten) en voldoet u aan uw wettelijke verplichting. Speciaal voor de metaalbranche is er het PMO Metaal. Uniek in Nederland en ontwikkeld in nauwe samenwerking met Koninklijke Metaalunie. Al vanaf € 50,50 per werknemer kunt u het PMO Metaal snel en eenvoudig online afsluiten.

Meer informatie over het PMO Metaal 

PMO Metaal

"Het is goed dat het PMO Metaal er is, speciaal voor onze bedrijfstak. Ik vond het allemaal goed en vlot geregeld, ik hoefde er zelf niks voor te doen."

Els van der Walle, De Blaeij Montage

EEN GESLEPEN ONDERNEMER

HOUDT ZIJN BEDRIJF GEZOND

Koninklijke Metaalunie en ArboNed houden uw werknemers duurzaam inzetbaar in de metaalbranche