blauwe-helm-veiligheid

Een gezond bedrijf is gebouwd op gezonde werknemers

  • ArboDuo is uw partner op het gebied van (preventieve) arbozaken.
  • Het verzuimpercentage van Loket Bouwend Nederland daalt elk jaar, tegen de landelijke trend in.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,1.
  • Wij zijn er voor 45.000 werknemers in de bouw.
  • Onze (bedrijfs)artsen zijn gespecialiseerd in de uitdagingen in de bouw.

Direct verzuimbegeleiding afsluiten

Uw partner in arbozaken in de bouw

Onze kennis en expertise zijn gebundeld in specifieke oplossingen voor mkb-bedrijven in de bouw en transport. Wij richten ons op (het voorkomen van) verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dit doen we met (toenemende) kennis van uw branche en gespecialiseerde (bedrijfs)artsen.

De sector en onze dienstverlening in cijfers

infographic bouw

 

 

Branchespecialist

ArboDuo is de branchespecialist en samenwerkingspartner van een aantal inkomensverzekeraars en brancheorganisaties in onder andere de bouw en transport. ArboDuo is onderdeel van ArboNed. Alle diensten van ArboNed, zijn ook van toepassing op ArboDuo. We doen onderzoek naar de specifieke (verzuim)kenmerken in de branche en pakken de knelpunten aan, indien mogelijk samen met onze samenwerkingspartners. Dit resulteert in veel gevallen in een lager verzuimpercentage dan het branchegemiddelde. 

Meer informatie over ArboDuo

Voordelen samen met uw brancheorganisatie

Wij werken samen brancheorganisatiebedrijven in uw sector en doen onderzoek naar de specifieke (verzuim)kenmerken. Zo pakken we knelpunten aan. Bent u aangesloten bij een van de onderstaande organisaties? Dan ontvangt u korting op onze verzuimabonnementen en preventieve dienstverlening.

Verzuimbegeleiding met korting afsluiten*

*Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand

ArboDuo

UW BEDRIJF DRAAIT OP

GEZONDE WERKNEMERS

CEMENTMOLEN

PAGO en DIA makkelijk geregeld

Uw werknemers krijgen met het PAGO duidelijkheid over hoe zij gezond en vitaal aan het werk blijven, nu én in de toekomst. We kijken naar de gezondheidsrisico’s vanuit de functie en het risico op hart- en vaatziekten. Na het PAGO krijgt uw medewerker persoonlijk advies. De uitkomsten zijn vertrouwelijk. 

Wij verzorgen het PAGO voor honderden bedrijven in de bouw. Valt u onder de cao Bouw & Infra of cao Afbouw (en/of bent u lid van Bouwend Nederland, NOA of AFNL), dan zijn het PAGO en de bijbehorende Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) voor u als werkgever kosteloos.

Achtergrond en actualiteiten uit de bouw

Regelingen in de bouw

In de bouwsector zijn verschillende regelingen beschikbaar om uw werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Wij zetten ze hier voor u op een rij.

Meer informatie

De rol van de bedrijfsarts in de bouw in tijden van corona

In coronatijd is het advies en de steun van de bedrijfsarts voor zowel werkgever als werknemer belangrijker dan ooit. Wij zetten op een rij hoe en waar de bedrijfsarts u als werkgever in de bouw kan helpen. Lees het artikel hier

Samen veilig doorwerken

Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de sectoren Bouw en Techniek is per 28 oktober 2020 aangepast. De aanpassing gaat over het gebruik van mondkapjes bij onvermijdelijke contactmomenten. Tevens is er aandacht voor de quarantaineperiode als er contact is geweest met positief geteste personen. Hiermee geven de sectoren Bouw & Techniek een duidelijk signaal aan vakmensen, bedrijven en hun klanten dat zij alles in het werk stellen om veilig te kunnen doorbouwen, ook in tijden van corona. Bekijk hier het protocol Samen veilig doorwerken

Betere preventie in de bouw

ArboNed werkt intensief met Volandis, het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de Bouw & Infra. Eind 2019 werd deze samenwerking naar een nog hoger niveau gebracht met een vernieuwende uitvoering van het pakket individugerichte preventiezorg.

Volandis

Lees verder 

Tot 10 miljoen voor aantrekken en behoud vakkrachten

Om de vraag in de woningbouw, mobiliteit en de energietransitie aan te kunnen, heeft de bouw & infra mensen nodig. Met een nieuw stimuleringsprogramma ter waarde van 10 miljoen trekken werkgevers, vakbonden en overheid gezamenlijk op om vakkrachten voor de sector te behouden én nieuwe mensen te werven. Lees meer 

Webinar zwaarwerkregeling Bouwend Nederland

Wat betekent de zwaarwerkregeling voor werkgevers? In dit webinar werd toegelicht hoe werkgevers werknemers kunnen adviseren bij het aanvragen van de zwaarwerkregeling. Deze vragen werden beantwoord:

  • Bouwplaatsmedewerkers kunnen nu ook al eerder stoppen met werken. Wat verandert er met deze regeling?
  • Wie betaalt er voor de uitkering van de zwaarwerkregeling?
  • Moeten werknemers zelf de zwaarwerkregeling aanvragen?

Bekijk hier het webinar terug

 

Nieuwe gebarentaal moet ongevallen bouw- en infrasector voorkomen

Er is een nieuwe, universele gebarentaal ontwikkeld voor werknemers op de bouwplaats. Hard nodig voor een veilige werkplek, want door gehoorbescherming en een mix aan nationaliteiten kunnen bouwplaatsmedewerkers elkaar vaak niet verstaan. 

Lees verder

contact

Heeft u vragen of wilt een afspraak maken?

Onze Accountmanager divisie Verzekerd helpt u graag verder.