Kennispartner van MKB-Nederland

Het verzuim binnen het mkb in Nederland stijgt nu een aantal jaren op rij. Zo steeg het gemiddelde verzuim van medewerkers in het mkb (tot 200 medewerkers) in 2018 naar 3,8% ten opzichte van 3,5% in 2017 en 3,3% in 2016. Een zorgelijke trend, zeker als je bedenkt dat een verzuimende werknemer gemiddeld 250 euro per dag kost. Om het tij te keren hebben ArboNed en MKB-Nederland de handen ineen geslagen en is ArboNed sinds juli 2018 officieel kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim.

Als dé arbodienst voor het mkb is ArboNed de aangewezen partij voor kennisontwikkeling op arbo-gebied bij de leden van MKB-Nederland. De inhoudelijke samenwerking richt zich op het domein ‘verzuimbeleid’, een belangrijk aandachtspunt binnen het mkb. Samen kunnen ArboNed en MKB-Nederland mkb’ers beter bereiken en hen de juiste handvatten bieden om verzuim te voorkomen.

Kennispartner MKB-Nederland

ArboNed als kennispartner

ArboNed biedt veel praktische informatie over diverse arbo-thema’s, die specifiek relevant is voor het mkb. Samen met MKB-Nederland kan de knowhow van ArboNed nog beter worden toegespitst op de behoeften van mkb-bedrijven. Via de kanalen van MKB-Nederland kan de informatie vervolgens beter worden ontsloten, waardoor mkb-bedrijven effectiever kunnen worden geholpen bij vraagstukken rond verzuim. ArboNed biedt MKB-Nederland als kennispartner bijvoorbeeld handige checklists, zoals de Arbowetchecklist of de RI&E-checklist. Op deze manier zijn ArboNed en MKB-Nederland maatschappelijke partners op het gebied van verzuimreductie.

Lees meer over hoe en waarom ArboNed en MKB-Nederland verzuim aanpakken:

Lees het nieuwsbericht

Regionale samenwerking

Ook op regionaal niveau krijgen samenwerking en kennisdeling vorm. Enkele voorbeelden:

Over MKB-Nederland

Koninklijke Vereniging MKB-Nederland komt op voor de belangen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en vertegenwoordigt ruim 120 brancheorganisaties. De vereniging is in 1902 opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: het zorgen voor een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, wij zijn de stem van ruim 170.000 leden. Lees meer over MKB-Nederland.

Voorzitter MKB-Nederland

De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is sinds september 2018 voorzitter van MKB-Nederland. Met Vonhof haalt MKB-Nederland naar eigen zeggen een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland 'smoel' wil geven in Den Haag en ver daarbuiten.

Lees het nieuwsbericht

Jacco Vonhof