Kennispartner van MKB-Nederland

Het verzuim binnen het mkb in Nederland stijgt nu een aantal jaren op rij. Zo steeg het gemiddelde verzuim van medewerkers in het mkb (tot 200 medewerkers) in de eerste helft van 2018 licht naar 3,7% ten opzichte van 3,5% in 2017Een zorgelijke trend, zeker als je bedenkt dat een verzuimende werknemer gemiddeld 250 euro per dag kost. Om het tij te keren slaan ArboNed en MKB-Nederland de handen ineen en is ArboNed per juli 2018 officieel kennispartner van MKB-Nederland op het gebied van verzuim.

Als dé arbodienst voor het mkb is ArboNed de aangewezen partij voor kennisontwikkeling op arbo-gebied bij de leden van MKB-Nederland. De inhoudelijke samenwerking richt zich op het domein ‘verzuimbeleid’, een belangrijk aandachtspunt binnen het mkb. Samen kunnen ArboNed en MKB-Nederland mkb’ers beter bereiken en hen de juiste handvatten bieden om verzuim te voorkomen.

Kennispartner MKB-Nederland

Over MKB-Nederland

Koninklijke Vereniging MKB-Nederland komt op voor de belangen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en vertegenwoordigt ruim 120 brancheorganisaties. De vereniging is in 1902 opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: het zorgen voor een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, wij zijn de stem van ruim 170.000 leden. Lees meer over MKB-Nederland.

ArboNed als kennispartner

ArboNed biedt veel praktische informatie over diverse arbo-thema’s, die specifiek relevant is voor het mkb. Samen met MKB-Nederland kan de knowhow van ArboNed nog beter worden toegespitst op de behoeften van mkb-bedrijven. Via de kanalen van MKB-Nederland kan de informatie vervolgens beter worden ontsloten, waardoor mkb-bedrijven effectiever kunnen worden geholpen bij vraagstukken rond verzuim. ArboNed kan als kennispartner van MKB-Nederland bijvoorbeeld handige checklists bieden, zoals de Arbowetchecklist of de RI&E-checklist. Op deze manier zijn ArboNed en MKB-Nederland maatschappelijke partners op het gebied van verzuimreductie.

Lees meer over hoe en waarom ArboNed en MKB-Nederland verzuim aanpakken:

Lees het nieuwsbericht

Investeren in Topteams: kennissessies met Erben Wennemars

MKB-Nederland, waarvan ArboNed kennispartner is, organiseert een aantal kennissessies onder de noemer 'Investeren in Topteams'. Onder leiding van Erben Wennemars wordt besproken hoe u kunt investeren in gezonde, betrokken en gelukkige medewerkers, maar ook hoe u dat kunt doen als zelfstandig professional.

Lees meer

erben wennemars

 

Nieuwe voorzitter voor MKB-Nederland

De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. Met Vonhof haalt MKB-Nederland naar eigen zeggen een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland weer 'smoel' wil geven in Den Haag en ver daarbuiten.

Lees het nieuwsbericht

Jacco Vonhof

Al ruim 2.500 bedrijven deden de Goed geregeld check.

Goed geregeld check

In een paar minuten vult u onze online vragenlijst in. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid nog beter kunt regelen. Belangrijk om te weten, want een actief arbobeleid levert veel op. U werkt aan een prettige, veilige en gezonde werkomgeving en kunt voldoen aan de Arbowet. Zo houdt u uw bedrijf en mensen vitaal en gezond.

Doe de Goed geregeld check

Video ePMO