Pakket Impact: Calamiteitenservice

Met de Calamiteitenservice is psychosociale hulp voor slachtoffers of getuigen van een ongeluk, overval of geweldsdelict snel ter plaatse. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En zo kunt u (langdurige) uitval van werknemers voorkomen.

Wat is de Calamiteitenservice?

Vindt er in uw bedrijf een schokkende gebeurtenis plaats, dan kunt u dit 24 uur per dag en 7 dagen per week melden bij de Calamiteitenservice van ArboNed, via 0900 5353 541. Een bedrijfsmaatschappelijk werker komt dan zo snel mogelijk naar uw bedrijf om slachtoffers en getuigen op te vangen. Deze hulpverlener is speciaal opgeleid om mensen te begeleiden die een traumatische ervaring hebben gehad. Naast emotionele steun regelt hij ook praktische zaken, zoals het informeren van het thuisfront.

Deskundige begeleiding tijdens de verwerking

In de periode na de schokkende gebeurtenis is het belangrijk slachtoffers en getuigen te begeleiden in de verwerking. De bedrijfsmaatschappelijk werker kan de dagen na het voorval terugkomen om na te praten. Hij besteedt tijdens deze gesprekken aandacht aan stressreacties en de fases van het verwerkingsproces. Mocht het nodig zijn, dan verwijzen wij door naar meer gespecialiseerde hulp, zoals een psycholoog.

Ondersteuning voor de leidinggevende

De bedrijfsmaatschappelijk werker biedt ondersteuning aan leidinggevenden, directie of de afdeling P&O. Zodat zij ook een deel van de begeleiding kunnen invullen. Bovendien informeert de bedrijfmaatschappelijk werker u na afloop van de gesprekken met de werknemers. Zo blijft u op de hoogte van de stand van zaken.

Is uw werkvloer wel veilig genoeg?

Wilt u na een ongeval weten of de werkvloer wel veilig genoeg is om het werk te hervatten? Dan kan ArboNed een veiligheidskundige voor u inschakelen. De veiligheidskundige doet onderzoek naar de veiligheid van de werkplek en geeft u advies hoe u de kans op een calamiteit kunt beperken.

Direct contact?

Voor direct contact met de Calamiteitenservice belt u 0900 5353 541.


Leaflet

BMW Pakket Impact

pdf, 51.4 kB

Calamiteitenservice in het kort

  • Landelijk meldpunt 24/7: 0900 535 35 41¬†
  • Geen kosten bij eerste gesprek voor klanten van ArboNed
  • Deskundige opvang bij schokkende gebeurtenissen
  • Deskundige hulpverlener zo snel mogelijk ter plaatse¬†
  • Advies veiligheidskundige veilige werkplek