PSA check

De aanpak op ongewenste situaties, zoals pesten of discriminatie, legt u vast in een wettelijk verplicht beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Een prettige werksfeer is cruciaal voor een ‘gezond’ bedrijf. Hebt u al een PSA beleid? En welke zaken moet u in zo’n beleid benoemen? Met de PSA check van ArboNed vult u een vragenlijst in om te kijken hoe uw PSA beleid ervoor staat.

PSA beleid voorkomt verzuim

Een werknemer kan langdurig verzuimen als gevolg van pesten of agressie op de werkvloer. De gevolgen kunnen ernstig zijn voor de werknemer. Met een duidelijk PSA beleid voorkomt u verzuim en zorgt u ervoor dat uw werknemers met plezier aan het werk blijven. Zonder dat ze met psychische klachten uitvallen. Lees meer over PSA beleid.

Waar moet u aan denken voor een gedegen PSA beleid?

  • Vertrouwenspersoon 
  • Klachtenregeling 
  • Beleid agressie en geweld
  • Incidenten registreren 
  • Wat doet u tegen pesten?
  • Jaarlijkse check

Doe de PSA check

Als u al een beleid psychosociale arbeidsbelasting hebt, kunt u met de test van ArboNed checken of uw PSA beleid voldoet aan de wettelijke normen. U vult een vragenlijst in over het beleid omtrent psychosociale arbeidsbelasting in uw organisatie. U ontvangt uw antwoorden in een overzicht per e-mail. Een bedrijfsmaatschappelijk werker van ArboNed neemt vervolgens contact met u op om de antwoorden kort te bespreken. En als u dan ondersteuning wilt bij het vormgeven van het PSA beleid, dan gaan we samen met u aan de slag.

Doe de PSA check