Week van de Werkstress 2017

Wat is Week van de Werkstress?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er duidelijk over: werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische klachten. Een ongelofelijk aantal, vooral als u bedenkt dat verzuim door psychische klachten te voorkomen is. Daarom organiseert het ministerie dit jaar weer een Week van de Werkstress.

Dit jaar vindt de Week van de Werkstress plaats van 13 tot en met 16 november. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Want verzuim door werkstress is te voorkomen. Door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken.

ArboNed tijdens de Week van de Werkstress

Als MKB-speler en expert op het gebied van psychisch verzuim staat ArboNed dit jaar stil bij de werkstress van de ondernemer. Zo opent ArboNed een vrijblijvende hulplijn. Ligt u weleens wakker van uw werk? Bijvoorbeeld omdat u vermoedt dat privézaken van uw werknemer zijn werk beïnvloeden? Of omdat uw beste werknemers niet goed kunnen samenwerken? Of zijn uw werknemers zó betrokken dat u bang bent dat het te veel voor ze wordt? ArboNed helpt u hierbij met vrijblijvend advies.Bel gratis 030 299 60 60 op werkdagen van 09.00-17.30 uur. Zo kunt u uw zorgen delen of even sparren met onze bedrijfsmaatschappelijk werkers. Zij denken direct met u mee en helpen verzuim door werkstress te voorkomen.

En ArboNed doet meer

Natuurlijk doet ArboNed meer om de signalen van stress te herkennen en verzuim door werkstress te voorkomen. Zo kunt u direct uw eigen stressniveau testen met onze handige stresstest. En zoekt u praktische handvatten om stress te herkennen en de vervelende gevolgen van te veel stress te voorkomen? Download dan onze handige toolkit. In de samenvatting van ons webinar ‘Omgaan met stress’ praten wij u in minder dan tien minuten bij over hoe u stress herkent en hier beter mee omgaat. Uiteraard is de 45 minuten durende versie van het webinar ook terug te zien op onze website.

Wat kunt u zelf doen tijdens Week van de Werkstress?

Wilt u zelf activiteiten organiseren om de gevolgen van werkstress bij uw werknemers aan te pakken? Meld u zich dan kosteloos aan bij Week van de Werkstress. Elk bedrijf pakt het anders aan, door bijvoorbeeld stressballen uit te delen of workshops en yogalessen te organiseren. Zo probeert ieder bedrijf hun werknemers te inspireren en het werkplezier te vergroten.

Alle activiteiten op een rij

Nieuwsgierig wat er allemaal georganiseerd wordt en wie er mee doet? Check dan het volledige overzicht op duurzameinzetbaarheid.nl/weekvandewerkstress.