MijnCoachlijn

 • Leestijd
  3 minuten
 • 24 april 2020 aangemaakt
 • 19 mei 2020 bijgewerkt

De coronacrisis brengt grote veranderingen en onzekerheden met zich mee, die nog lang voelbaar zullen zijn. Mogelijk ervaar je hierdoor extra mentale druk. Bijvoorbeeld door een scheve werk-privébalans. Door somberheid, omdat je sociaal contact mist door het thuiswerken. Of door de extra zorgen over bijvoorbeeld het wegvallen van werk, of de gezondheid van jou, je familie of vrienden. Hiervoor is er nu MijnCoachlijn.

MijnCoachlijn

Waarom MijnCoachlijn?

Voel je mentale druk door de zorgen en uitdagingen rond de coronacrisis en zou je het er graag over hebben met een professional die snapt wat jij nodig hebt? Neem dan contact op met MijnCoachlijn.

De professionals van MijnCoachlijn helpen je jouw hulpvraag scherp te krijgen en matchen je - als het even kan - dezelfde dag nog met de coach die het beste past bij jouw vraag én bij jou als persoon.

Zo werkt MijnCoachlijn

 • Ga naar arboned.mijncoachlijn.nl.
 • Leg jouw hulpvraag uit aan een psycholoog (telefonisch of via chat).
 • Gebruik hiervoor het kenmerk dat je via je werkgever ontvangt.
 • Ga aan de slag met jouw ‘match’; de professional die het beste past bij jou en je hulpvraag. Dit kan een psycholoog, bedrijfsmaatschappelijk werker of coach zijn.
 • Bepaal met deze professional welk vervolgtraject er nodig is.
 • Start met jouw traject nadat de kosten zijn goedgekeurd door jouw werkgever.

De professionals van MijnCoachlijn zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur. Je kunt ook een terugbelverzoek indienen, dan neemt MijnCoachlijn contact met je op wanneer het jou uitkomt.

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Veelgestelde vragen

Met welke vragen kan ik terecht bij MijnCoachlijn?

Aanleiding om MijnCoachlijn te starten, is het coronavirus en de vragen en zorgen die werknemers hierdoor hebben. Denk aan:

 • Het niet in balans krijgen van de werk-privérollen bij thuiswerken (met kinderen).
 • Zorgen over de eigen gezondheid of die van je naasten.
 • Een te hoge werkdruk.
 • Zorgen over de toekomst of financiën, bijvoorbeeld doordat je (momenteel) geen werk hebt.
 • Een gevoel van somberheid en/of eenzaamheid, doordat je je collega's niet ziet.
 • Onvoldoende verbinding met het werk.

Als straks de maatregelen rond het virus worden versoepeld en het virus meer naar de achtergrond verdwijnt, zullen andere vraagstukken belangrijker worden. Ook dan kun je terecht bij MijnCoachlijn.

Hoe komt de match tussen mij en mijn coach tot stand?

Op basis van de intake door een psycholoog en met behulp van de matchingstool die in samenwerking met de UvA is ontwikkeld. Deze tool berekent op basis van tientallen variabelen rond cognitie en persoonlijkheid welke coach het beste bij jou past. Inmiddels is bewezen dat hoe beter de ‘klik’ is tussen coach en coachee, hoe effectiever het coachtraject en hoe beter je kan worden geholpen. Deze manier van matchen biedt dus flinke toegevoegde waarde.

Wat voor professionals krijg ik te spreken via MijnCoachlijn?

Psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers en gecertificeerde coaches.

Wie betaalt ervoor, als ik contact opneem met MijnCoachlijn?

De intakegesprekken zijn een service voor ArboNed klanten. Een eventueel vervolgtraject wordt in overleg betaald door jouw werkgever. Mochten er hele bijzondere zaken naar voren komen, overleggen we met je wat de beste route is.

Ik ben ziek en zit al in een traject bij onze arbodienst, kan ik ook bellen?

Nee, deze hulplijn is bedoeld voor mensen die nog volledig aan het werk zijn. Als je ziekgemeld staat bij jouw werkgever loopt de route volgens jouw vaste contactpersoon van ArboNed.

Wie zitten er achter MijnCoachlijn?

MijnCoachlijn is een samenwerking tussen ArboNed en Gingermood en is gericht op het snel en doeltreffend ondersteunen van werkenden die vastlopen.

coronavirus en werkAlles over het coronavirus en werk

Op deze pagina vind je alle actuele informatie over het coronavirus in relatie tot jouw werk en hoe jij en jouw werkgever hiermee om kunnen gaan.

Gerelateerde nieuwsberichten