Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? Als je te lang en te veel ongezonde werkstress ervaart, kun je er ziek van worden. Stress is dus een belangrijk signaal om serieus te nemen.

Check uw stressniveau

Achtergrond
  • Start
  • 1
  • 2
  • 3
  • Uitslag

Werkstress test
Ervaart u te veel stress?

Doe de test!

Heeft u de afgelopen maand gepiekerd?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Voelde u zich de afgelopen maand lusteloos?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Was u de afgelopen maand gespannen?

Nee, helemaal niet Ja, soms Ja, regelmatig Ja, vaak Ja, altijd

Ik ben:

Bekijk de uitslag!

 

Alles over werkstress

Is werkstress hetzelfde als stress? Wat zijn de symptomen van werkstress? En wat is een burn-out? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord in dit artikel.

Alles over werkstress uitgelegd

 

Hoe voorkom je werkstress en houd je werk en privé in balans?

Tijdens het gratis webinar ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’, krijg je in drie kwartier inzicht en tips hoe je stress kunt voorkomen of hoe je hier beter mee om kunt gaan.

 

Webinar terugkijken

 

10 tips om uitval door werkstress te voorkomen

Stress wordt vaak veroorzaakt door eisen die het werk aan ons stelt, door problemen thuis of door een combinatie hiervan. Onze professionals kunnen je helpen de stress te verminderen en te zorgen dat je veerkrachtiger wordt. Maar je kunt ook zelf aan de slag. We geven je hier graag een paar tips.

Week van de Werkstress 2020: Blijf in balans

Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. De grens tussen werk en privé vervaagt voor veel thuiswerkers. En dat terwijl jaarlijks al ruim een miljoen mensen het risico loopt op een burn-out. Hoe ga jij om met de nieuwe situatie? Levert het stress op, of houd je juist energie over? Alles draait om balans. Tussen werk en privé, uit- en aanstaan, energiegevers en energievreters. In de Week van de Werkstress krijg je tools die helpen de balans te vinden en te behouden. Zie voor meer informatie ook de website van Focus, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare.