MKB Arbo-preventielijn

 • Leestijd
  2 minuten
 • 30 april 2000 aangemaakt
 • 28 mei 2020 bijgewerkt

Speciaal voor het klein mkb

U werkt hard om uw werknemers een veilige en gezonde werkplek te bieden. Via een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) én door maatregelen te nemen tegen corona. Een flinke klus, zeker nu. Loopt u vast en heeft u snel hulp nodig op het gebied van de RI&E of corona, aarzel niet en neem contact op met de MKB Arbo-preventielijn. Een expert helpt u direct, telefonisch of online, bij onder meer het: 

 • invullen van een (branche-)RI&E;
 • opstellen van het verplichte Plan van aanpak bij uw RI&E;
 • zorgen voor veilige en gezonde werkplekken in tijden van corona.
voor al uw vragen rondom de RI&E

Waarom de MKB Arbo-preventielijn?

Met oog op de ontwikkeling rond het coronavirus, maken we ons op voor een ‘nieuwe (werk)wereld’. De RI&E kan hierbij een praktisch handvat zijn, maar vormt vaak nog best een uitdaging. Veel - vooral kleinere - werkgevers ervaren knelpunten bij het goed uitvoeren van de (branche-)RI&E.

Loopt u vast bij het invullen van de (branche-)RI&E? Heeft u vragen over uw Plan van aanpak? Of wilt u iets anders weten, over bijvoorbeeld corona of de arbeidsrisico's bij u op het bedrijf? Via de MKB Arbo-preventielijn kunt u direct sparren met een arbo-professional. Iemand die u begrijpt, die op de hoogte is van de laatste veiligheids- en gezondheidseisen en die direct kan adviseren hoe u eventuele arbeidsrisico's kunt aanpakken. U kunt ondertussen blijven doen waar u goed in bent: ondernemen.  

De professionals van MKB Arbo-preventielijn zijn bereikbaar via 0900 10 20 100 van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar hulplijn@arboned.nl.

Zo werkt de MKB Arbo-preventielijn

 • Bel (tegen uw gebruikelijke belkosten) 0900 10 20 100. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 17.00 uur of stuur een e-mail naar hulplijn@arboned.nl
 • U krijgt direct een deskundige aan de telefoon.
 • U bespreekt uw vraag. De expert denkt met u mee en geeft mogelijke oplossingen waarmee u direct verder kunt. Als dat nodig is, overlegt de expert met ons team van professionals om u verder te helpen.
 • Bepaal met de deskundige of een vervolg nodig is.
 • Zo ja, dan ontvangt u van ons verdere (online) informatie of een voorstel voor een passend vervolg.

U kunt terecht bij de MKB Arbo-preventielijn met vragen als:

 • Hoe zorg ik voor veilige en gezonde werkplekken?
 • Wanneer is mijn bedrijf ‘coronaproof’?
 • Hoe moet ik mijn branche-RI&E invullen?
 • Hoe ga ik aan de slag met het Plan van aanpak bij de RI&E?
MKB arbo-preventielijn

Voordelen MKB arbo-preventielijn

 • Direct een professional beschikbaar
 • Advies op maat
 • Bellen is kosteloos en een service voor mkb'ers in de regio Zwolle
 • Door de arbeidsrisico's in uw bedrijf in kaart te brengen én aan te pakken, zorgt u voor een veilige en gezonde werkomgeving en is de kans op uitval minimaal

Meer informatie

MKB arbo-preventielijn is een service voor mkb'ers in de regio Zwolle. Het gesprek dat u met onze professionals voert, is kosteloos. Voor een aanbevolen vervolgtraject ontvangt u altijd vooraf een offerte. U wordt dus nooit achteraf verrast met kosten.

Dit kunt u zelf doen

Op onze website staat veel informatie over het aanpakken van arbeidsrisico's en het opzetten van een RI&E. Lees de artikelen hieronder en ga direct zelf aan de slag. Komt u er niet uit? Bel de MKB Arbo-preventielijn en onze deskundigen staan klaar om u verder te helpen. 

Checklist

Checklist 'Werken in de nieuwe werkelijkheid'

Deze checklist brengt in een beeld waarop u als werkgever moet letten in tijden van corona. Vink af wat u binnen het bedrijf al heeft geregeld en ga aan de slag met de overige punten.

Download de checklist

branche rie

Zo gaat u aan de slag met uw branche-RI&E

De RI&E start met het inventariseren van de risico’s. Voor de inventarisatie kunt u een branche-RI&E gebruiken. Lees hieronder de voordelen van het gebruik van een branche-RI&E.

Kies uw branche-RI&E

 

Plan van aanpak RI&E

Maak uw Plan van aanpak bij de RI&E tot een succes

In het Plan van aanpak bij uw RI&E beschrijft u de maatregelen die u neemt om aangetroffen risico's aan te pakken. Ga direct aan de slag met uw Plan van aanpak met deze vier tips. 

Vier tips 

Dit kunt u met hulp van ArboNed doen 

Wilt u ontzorgd worden en zeker weten dat u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen? Dan kunt u de experts van ArboNed inschakelen. Als u eerst wilt weten wat het beste past bij uw bedrijf, belt u de MKB Arbo-preventielijn. We helpen u graag verder. 

RI&E

Uitvoeren en/of toetsen RI&E

Onze gecertificeerde professionals staan klaar om uw RI&E uit te voeren. Uiteraard is de toetsing hierbij inbegrepen. Voert u de RI&E zelf uit, dan moet deze in een aantal gevallen worden getoetst. Met ons toetsingsrapport voldoet u aan uw wettelijke verplichting. 

Online afsluiten RI&E 

Mijn Preventie-expert

Sparren met Mijn preventie-expert

Aan de slag met de arbeidsrisico's binnen uw bedrijf maar u kunt nog wel wat coaching en concreet advies gebruiken? Bel dan eens met Mijn preventie-expert. U heeft dan 2 uur, 4 uur of 8 uur een toegewijde deskundige tot uw beschikking die u kan ondersteunen, begeleiden en inspireren.

Direct aanvragen 

Training

Uw eigen mensen trainen

Met een training van ArboNed kunt u uw werknemers trainen om direct aan de slag te gaan in het eigen bedrijf. Denk aan een training Preventiemedewerker om zelf een RI&E uit te voeren of een training Vertrouwenspersoon om aan de slag te gaan met een beleid op Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA-beleid). 

ArboNed Trainingen

Online (thuis)werkplekcheck

Om het coronavirus in te dammen, werkt momenteel iedereen die dat kan vanuit huis. Dat is voor de meesten natuurlijk behoorlijk wennen, met alle risico's van dien. Met onze online (thuis)werkplek-check adviseert een ergonoom uw werknemer bij het inrichten van zijn thuiswerkplek, ook als hij geen kantoorwerkplek heeft. U voldoet als werkgever aan uw verplichting om het thuiswerken zo goed mogelijk te faciliteren.

Direct afsluiten Meer informatie 

 COVID-19 inventarisatie

Heeft u een actuele RI&E en wilt u alle COVID-19-gerelateerde arbeidsrisico's in kaart brengen en de juiste maatregelen vaststellen en implementeren? Wij helpen u graag met onze speciale COVID-19 inventarisatie. Met deze inventarisatie, in combinatie met uw actuele RI&E bent u zeker van een gezond en veilig bedrijf, ook in tijden van corona.

Direct afsluiten Meer informatie