Mark Tuitert: “Bereik meer door je passie en je eigen route te volgen”

Mark Tuitert

Netwerken en inspiratie in het MAC3PARK Stadion in Zwolle

De stemming zit er goed in deze vroege, druilerige morgen in het stadion van PEC Zwolle. Mkb-ondernemers uit de regio komen bijeen om zich te laten inspireren door topsporter en ondernemer Mark Tuitert, gezondheidschecks te doen, te netwerken en kennis te maken met de professionals van ArboNed. En dat alles onder het genot van een geheel verzorgd ontbijt.

Gezondheidschecks

Op het vitaliteitsplein staat niet alleen een gezond en lekker ontbijt voor de gasten klaar. Er is ook informatie te vinden over fruit op het werk en uiteenlopend ergonomisch kantoormeubilair (tip: benieuwd welk meubilair het beste is voor uw mensen, vraag het de ergonoom!).

Daarnaast kunnen deelnemers onder meer hun bloeddruk laten meten en hun ogen laten testen. Daarnaast geven professionals van ArboNed informatie over onder meer het stimuleren van bevlogenheid, de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en het Preventief medisch onderzoek (PMO).

health checks

Zorgelijke stijging verzuim

Het PMO staat centraal in de presentatie van Els Visser-Hutten, ArboNed Regiomanager Oost. Het ziekteverzuim stijgt de laatste jaren, de beroepsbevolking stijgt, de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe en het psychisch verzuim ook. Het zijn factoren die met elkaar samenhangen en die maken dat we in actie moeten komen.

De RI&E en het PMO zijn goede middelen om preventief verzuim te voorkomen, door aandacht te besteden aan gezond werken en vitaal leven. Maar nog lang niet alle bedrijven voldoen op dit gebied aan hun wettelijke verplichting. En dat terwijl er vanuit het ministerie extra aandacht voor komt.

Mark Tuitert inspireert

Ook spreker Mark Tuitert benadrukt het belang van gezondheid en vitaliteit op de werkvloer. Tuitert is gevierd schaatser en inmiddels succesvol ondernemer. Hij is personal trainer én heeft onlangs een kauwgom op de markt gebracht, speciaal voor topsporters.

Als iemand het belang weet van gezondheid en vitaliteit, is hij het wel. “Topsport is mooi, maar ook hard”, vertelt hij. “De druk is hoog, want iedere dag moet je presteren. Maar de droom is groot. Als je je passie en route hebt bepaald, kun je meer dan je had verwacht. Uiteindelijk heb ik mijn eigen route ook ontdekt en ben ik ondernemer geworden.”

mark tuitert spreker

25 jaar ArboNed

Tijdens de bijeenkomst blijkt dat er een wel heel trouwe klant aanwezig is. Breman Machinery is al 25 jaar bij ArboNed en dat verdient natuurlijk een bloemetje!

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Alle jubileumvoordelen

zwolle
Team Zwolle

pec zwolle

healthcheck