Gemeente Kampen rookvrije organisatie

Stoppen met roken tips werkgevers

Gemeente Kampen start het nieuwe jaar gezond, vanaf 1 januari is het namelijk een rookvrije organisatie. Dit wil zeggen dat er niet langer gerookt mag worden in en bij het stadhuis en andere gemeentelijke gebouwen, terreinen en bedrijfsvoertuigen. Dit geldt voor bezoekers en medewerkers van de gemeente.

Burgemeester Bort Koelewijn: “Als rookvrije organisatie willen we duidelijk maken dat roken niet normaal is. Ongeveer een jaar geleden zijn de rookruimtes in het stadhuis al gesloten. Het is nu een logische volgende stap om vanaf 1 januari 2020 al onze gebouwen en terreinen rookvrij te maken. Als rookvrije organisatie beschermen we bezoekers en medewerkers tegen ongewenst meeroken en stimuleren we (nog) rokende medewerkers bewuster om te gaan met hun rookgedrag of helemaal te stoppen met roken. Medewerkers kunnen hiervoor ook een cursus volgen om van het roken af te komen. Als werkgever willen we bovendien gezondheid en fit-zijn promoten.”

Tips om stoppen met roken te bevorderen in uw organisatie

Onze partner Sinefuma heeft handige stappen op een rij gezet om stoppen met roken ook in uw organisatie te bevorderen. En dat levert u veel op! Want volgens Sinefuma staat drie rookpauzes per dag gelijk aan drie weken extra vakantie per jaar. 

Gezondheid bevorderen in regio Zwolle

Zit uw bedrijf in de regio Zwolle en vindt u de gezondheid van uw werknemers ook zo belangrijk? Neem dan contact op met onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige Malou Eilering. Zij kan u adviseren over stoppen met roken programma's en kijkt verder.

Malou Eilering
Malou Eilering

Neem contact op