Kennissessie over werkstress bij onze klant Van Der Sluis Constructie

Zwolle werkstress

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

Op dinsdag 19 november ontvingen de collega’s van ArboNed Zwolle klanten en mkb-relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. Onze klant Van Der Sluis Constructie in Kampen stelde haar deuren gastvrij open voor de bijeenkomst. Dit bedrijf is een expert op het gebied van metaal en de vele toepassingen. Zo hebben zij de afgelopen decennia zo ongeveer alle mogelijke soorten constructies voor de utiliteits- en woningbouw mogen ontwerpen, fabriceren en monteren. Bij dit mooie bedrijf gaven onze arbeids- en organisatiedeskundige Fokko de Jong en vitaliteits- en gezondheidsdeskundige Malou Eilering de gasten meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

Dat werkstress een probleem is, bleek uit de kennissessie maar ook uit onze recente cijfers. Van het langdurend verzuim (>42 dagen) wordt het grootste deel veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. 

Zwolle werkstress
Fokko de Jong legt aan de hand van wetenschappelijke modellen het ontstaan van ongezonde werkstress uit.

Regiomanager Els Hutten opende de sessie. Tijdens het inhoudelijke gedeelte van onze deskundigen worden de gasten door middel van interactieve oefeningen en praktische tips letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. Na de sessie was er nog de mogelijkheid tot een rondleiding over de werkvloer bij Van der Sluis en werd er nog kort nagepraat over het bevorderen van een gezonde werkdruk en voorkomen van ongezonde werkstress. De aanwezigen gingen niet met lege handen naar huis, voor iedereen stond een kleine goodybag klaar. 

zwolle werkstress
Na de sessie was er een rondleiding bij onze klant Van Der Sluis Constructie.

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Kampen en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl