Verzuim

Leer alles over verzuim beheersen en beperken in één praktische korte training.
 • Breng uw verzuimbeleid naar een hoger niveau
 • Opleiding door ervaren professional uit de arbo-praktijk
 • Gedegen vaardigheidstraining met verzuimgesprekken
€ 757,75
50% korting voor een collega* (Exclusief btw)
1 dag
Vragen? 030 299 63 63
 1. Over de training
 2. Resultaat
 3. Voor wie?
 4. Programma
 5. Aanpak
 6. Kosten
 7. Direct inschrijven

Over de training

U wilt graag grip hebben op verzuim en uw medewerkers duurzaam inzetbaar houden. U heeft misschien vragen zoals: hoe begeleidt u een uitgevallen werknemer? Hoe voert u een preventief of frequent verzuimgesprek? Hoe gaat u om met weerstand? Welke stappen kent de Wet verbetering Poortwachter?

Door signalen te herkennen die kunnen leiden tot (langdurig) verzuim, kunt u vaak ingrijpen en verzuim zelfs voorkomen. Vooral door de stijging van verzuim door stressgerelateerde klachten is het belangrijk om voorbereid te zijn. Medewerkers met stressgerelateerde klachten zijn gemiddeld 240 dagen niet volledig aan het werk, en bij een burn-out zelfs 300 dagen. Hoe u dit aanpakt, leert u in onze praktische ééndaagse training.

Na deze training kunt u verzuim in uw bedrijf effectief beheersen en beperken. Deze training is ook online beschikbaar. Lees hier meer.

Resultaat

Na de training weet u alles over:

 • begrippen, cijfers en kosten op het gebied van verzuim;
 • de verschillende oorzaken van verzuim;
 • de belangrijkste wettelijke informatie bij een medewerker die uitvalt;
 • gesprekstechnieken om verzuim te beïnvloeden of te voorkomen;
 • het optimaal benutten van de samenwerking met de bedrijfsarts.

Na de training bent u in staat om diverse gesprekken rondom verzuim effectief te voeren, zoals bij een telefonische ziekmelding of een kort frequent verzuimgesprek. Daarnaast leert u omgaan met verzuim door psychisch klachten. 

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die regelmatig te maken heeft met verzuim, of het nu vanuit de rol van leidinggevende, verzuimcoördinator of vanuit de afdeling P&O of HRM is. Als u nog weinig tot geen ervaring heeft met het begeleiden van zieke medewerkers, raden wij de training "Wet verbetering poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen" aan.

Programma

Deze eendaagse training duurt plaats van 9.30 tot 16.30 uur en wordt begeleid door een ervaren professional. U gaat aan de slag met de theoretische kennis, ondersteund door praktijkvoorbeelden uit uw eigen bedrijf. Tijdens de training sluit een trainingsacteur aan waarmee u in een veilige situatie de verzuimgesprekken kunnen oefenen.

Als afsluiting maakt u een beknopt persoonlijk actieplan om de opgedane kennis goed vast te houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden ontvangt u een ArboNed-certificaat.

Trainers

Ronald Klee

Ronald Klee

Arbeids- en organisatiedeskundige

Als arbeids- en organisatiedeskundige begeleidt en adviseert Ronald bedrijven in gesprekken en oplossingen. Het idee hierachter is dat je samen meer bereikt dan alleen. ''Oplossingen zijn te vinden in gesprek met medewerkers en een zo goed mogelijke afstemming. Het succes van bedrijven valt en staat…

Martin van den Heuvel

Martin van den Heuvel

Arbeids- en organisatiedeskundige

Martin heeft ruim 20 jaar ervaring als arbeids- en organisatiedeskundige. Zijn werk bestaat uit het bevorderen van de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers binnen organisaties. Hij heeft een coachende, mensgerichte, gepassioneerde, creatieve en enthousiaste stijl van werken met een…

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en u oefent met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en gesprekstechnieken meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 757,75. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • het benodigde studiemateriaal
 • een certificaat

*Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.