Arbeidsrisico's verminderen

Wanneer u weet welke risico’s uw werknemers in uw organisatie lopen, kunt u deze aanpakken en de kans op ongelukken en gezondheidsklachten sterk verkleinen. Dit leidt tot een vermindering van verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde werknemers. ArboNed helpt u bij het in kaart brengen van de risico's en deze aan te pakken. 

Nieuwsgierig hoe wij u kunnen helpen? Neem direct contact met ons op

Wat u moet weten

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) brengt u alle risico’s in kaart zodat u deze gericht kunt aanpakken. Een actuele RI&E inclusief Plan van aanpak is wettelijk verplicht. Wij ondersteunen u graag bij de toetsing of de gehele uitvoering én vastlegging van de RI&E.

Offerte voor een RI&E aanvragen

Geluid

Lawaaidoofheid leidt tot stress, concentratieverlies en ongelukken. Het multidisciplinair gehoorzorgprogramma van ArboNed is gericht om het risico op lawaaidoofheid te verkleinen of zelfs te voorkomen. Lees alles over ons programma in de Leaflet Gehoorzorgprogramma.

Leaflet

Gehoorzorgprogramma

pdf, 86.9 kB

Klimaat

Een droge mond, geïrriteerde ogen, hoofdpijn, veelvuldige verkoudheid: klachten waarbij het klimaat de boosdoener kan zijn. Na onderzoek biedt onze arbeidshygiënist oplossingen om het klimaat binnen en rondom uw bedrijf te verbeteren.

Veiligheidstrainingen

ArboNed verzorgt diverse trainingen. Voor bedrijven die samen met hun werknemers willen werken aan een veilige werkplek, om (bedrijfs)ongevallen te voorkomen. Zo zorgt u ervoor dat iedereen veiliger werkt, het aantal ongevallen vermindert en het verzuim daalt.

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Een Preventief medisch onderzoek (PMO) is een verzameling van methoden die bedrijfsartsen gebruiken om de gezondheid van werknemers in uw organisatie te bewaken en te bevorderen. Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief medisch onderzoek aan te bieden. 

Offerte voor PMO aanvragen

Gevaarlijke stoffen

In veel bedrijven werken mensen met gevaarlijke stoffen, vaak zonder het zelf te beseffen. Denk aan verfsoorten, schoonmaakmiddelen of lasrook. Onze arbeidshygiënisten meten en beoordelen het risico en adviseren u over de beste werkwijze. Het advies varieert van opslag, registratie en milieu tot het dragen van beschermingsmiddelen en het voorlichten van werknemers.

Verlichting

Fel licht heeft een andere impact op de werknemer dan gedempt licht. Welk licht werkt stimulerend? En wat werkt het best in uw werkomgeving? De arbeidshygiënist kan u hierbij adviseren.

Goed geregeld check

Met de Goed geregeld check weet u snel en makkelijk welke bedrijfsrisico’s u loopt, of u voldoet aan de wettelijke verplichtingen en wat u moet regelen als werknemers ziek worden. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid beter kunt regelen.

Preventiemedewerker

De vernieuwde Arbowet, die per 1 juli is ingegaan, heeft onder meer gevolgen voor de rol van de preventiemedewerker. Er komt extra aandacht voor het voorkomen van verzuim en de preventiemedewerker krijgt meer houvast bij de uitoefening van zijn taken.

Keuringen

Elke functie stelt zowel mentale als fysieke eisen. Het is belangrijk om regelmatig te onderzoeken of uw werknemers in staat zijn te voldoen aan de (zware) eisen, zodat ze zichzelf én anderen niet in gevaar brengen. Voor bepaalde beroepen zijn medische keuringen zelfs verplicht. 

Top 5 arbeidsrisico's

ArboNed heeft de vijf veel voorkomende arbeidsrisico's op een rij gezet. Deze risico's kunnen leiden tot gezondheidsklachten, ongelukken en ziekteverzuim. Belangrijk om aan te pakken dus. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen