Vragen? 030 299 63 63

Herkennen én voorkomen uitval werknemers door stress

€ 610
50% korting voor een collega (Exclusief btw)
1 dag
Leidinggevenden leren verzuim door stress te voorkomen
Leer stress bij werknemers signaleren en voorkomen.
Leer werknemers omgaan met werkdruk door energiebronnen te bespreken.
Preventieve handvatten ter voorkoming van verzuim.
Voldoen aan de Arbowet.

Van het langdurend verzuim (> 6 weken) valt ruim een derde uit door psychische klachten. De Arbowet stelt dat werkgevers hun werknemers en leidinggevenden moeten trainen en voorlichten op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting. En voorlichten over de maatregelen die er op zijn gericht die belasting te voorkomen of te beperken (bron: Arbeidsomstandighedenbesluit Hoofdstuk 2 afdeling 4 artikel 2.15 lid 2). Volg nu deze korte, praktische training en leer stress bij werknemers te voorkomen, de signalen te herkennen en de oorzaak aan te pakken. En voldoe gelijk aan de Arbowet. Bekijk hier alle trainingslocaties en routebeschrijvingen.

Deze training wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.

 1. Voor wie?
 2. Programma
 3. Aanpak
 4. Kosten
 5. Direct inschrijven
Voor wie

De training 'Herkennen én voorkomen uitval werknemers door stress' is bedoeld voor leidinggevenden en HR-adviseurs die kampen met een hoog psychisch verzuim of te maken hebben met werknemers die een hoge werkdruk en/of stressklachten ervaren. De training geeft leidinggevenden en HR-adviseurs handvatten bij het omgaan met werkdruk en stress om zo verzuim door stress te voorkomen.

Programma

Tijdens de dag komen de volgende thema’s aan bod:

 • Model om stress te begrijpen
 • Hoe herkent u stress?
 • Stress aanpakken
 • Trainen gesprekstechnieken voor een preventiegesprek
 • Van stress naar vitaliteit
 • Vitaliteit bevorderen

Aan het einde van de dag stelt u een beknopt persoonlijk actieplan op om het geleerde goed vast te kunnen houden en blijvend in de praktijk te brengen. Na het afronden van de training ontvangt u het ArboNed certificaat.

Aanpak

Kennen en kunnen gaan hand in hand bij deze praktische training. We behandelen de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. We maken interactief de vertaalslag naar uw praktijk en we oefenen met casussen. U krijgt gerichte feedback en aanwijzingen die aansluiten bij wat u tegenkomt in de praktijk. Zo kunt u de geleerde kennis en vaardigheden meteen de volgende dag succesvol toepassen in uw eigen situatie.

De trainer komt uit de Arbo-praktijk en heeft ervaring bij vele organisaties en branches. Zo bent u ervan verzekerd dat ook de vertaling naar uw dagelijkse praktijk gemaakt wordt.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 610. Voor dit bedrag ontvangt u:

 • de complete training
 • catering op locatie
 • de benodigde studiematerialen
 • een certificaat

50% korting voor een collega
Meldt u zich aan met een collega, dan krijgt de tweede persoon 50% korting. Dit geldt voor één collega per volledig betalende deelnemer voor dezelfde training op dezelfde dag.

Daphne van Duren

Consultant arbeid en organisatie
Daphne van Duren

Als trainer daagt Daphne mensen uit zich verder te ontwikkelen en hun persoonlijke effectiviteit te vergroten. Onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, energiek en weerbaar in je loopbaan en verzuim- en stressmanagement behoren tot haar expertise.