ZIJN UW MEDEWERKERS WEERBAAR?
 • Tips om de weerbaarheid van uw werknemers te vergroten
 • Voorkom verzuim door fysieke en emotionele overbelasting 
 • Ondersteuning voor weerbare medewerkers & een sterke organisatie 
bokshandschoenen

Beperk gezondheidsrisico's en vergroot het werkplezier

Mentale klachten zijn nog steeds één van de grootste arbeidsrisico's. Houden u en uw medewerkers het nog vol? Er wordt meer van ons gevraagd dan ooit, met ook nog eens minder mensen. Hard werken en een hoge werkdruk hoeven niet erg te zijn, maar als daar een negatieve werksfeer, een conflict met een collega of problemen thuis bijkomen, kan het te veel worden. Hoe groter de mentale weerbaarheid, hoe makkelijker we met druk en tegenslag om kunnen gaan. Als werkgever kunt u de mentale weerbaarheid van uw werknemers vergroten en zo verzuim voorkomen. Gebruik hiervoor onze online hulpmiddelen en tips. 

Zelf doenWat houdt dit in?

 1. 10 tips om mentaal weerbaar te worden

  10 tips om mentaal weerbaar te worden

  Mentaal weerbare medewerkers hebben meer energie, verzuimen minder en zijn meer bevlogen en betrokken bij hun werk. Werk maken van de mentale weerbaarheid van werknemers? Wij helpen u op weg met deze 10 tips.  

 2. checklist-psa

  Checklist Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

  PSA is één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Onder PSA vallen grensoverschrijdend gedrag en werkdruk. Als werkgever bent u verplicht PSA zo veel mogelijk te voorkomen. Met de stappen uit onze PSA-checklist maakt u een start met uw PSA-beleid. 

Samen doenWat houdt dit in?

 1. bevlogenheid

  Mijn organisatie-expert

  Is er in uw bedrijf een open en veilige werksfeer? Gaat iedereen met respect met elkaar om? De bedrijfscultuur speelt een rol bij ongewenst gedrag. Schakel Mijn organisatie-expert in voor inzicht en concreet advies. 

 2. vertrouwenspersoon

  Training: Creëer een sociaal veilige werkomgeving

  Een sociaal veilige werkomgeving draagt bij aan een open en fijne werksfeer en zorgt dat u uw medewerkers duurzaam inzetbaar houdt. In deze training voor leidinggevenden leert u grensoverschrijdend gedrag te herkennen, voorkomen en tegen te gaan.

Laten doenWat houdt dit in?

 1. beter zorgen

  Voorkom uitval door privézorgen

  De aanpak van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers draait om het voorkomen, of verkorten van verzuim bij mentale of spanningsklachten door bijvoorbeeld mantelzorg of een persoonlijke of financiële situatie.

mappen

Heeft u vragen over de mentale weerbaarheid van uw medewerkers?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen