Nieuwe voorzitter voor MKB-Nederland, waarvan ArboNed kennispartner is

  • 05 september 2018 aangemaakt

De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. ArboNed is kennispartner van de organisatie. Met Vonhof haalt MKB-Nederland naar eigen zeggen een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland weer 'smoel' wil geven in Den Haag en ver daarbuiten.

MKB-Nederland heeft nieuwe voorzitter

Ondernemers in beweging krijgen

Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Zo typeert Claudia Reiner, namens het bestuur van MKB-Nederland voorzitter van de selectiecommissie, Jacco Vonhof. "Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek. Jacco is in onze overtuiging de man die het profiel van MKB-Nederland kan versterken en het midden- en kleinbedrijf als geen ander een stem kan geven."

Van glazenwasser tot schoonmaakbedrijf

Als 'gesjeesde rechtenstudent' en met de ervaring dat 'werken voor een baas' niets voor hem is, kocht Jacco Vonhof bijna 25 jaar geleden een ladder en een bestelbusje en begon hij in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Die eenmanszaak bouwde hij door de jaren uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land. Hij heeft in die tijd vrijwel alles meegemaakt wat een ondernemer kán meemaken.

Lees meer over deze nieuwe voorzitter van MKB-Nederland, waar ArboNed kennispartner van is, op de website van MKB-Nederland.