Kennismaken met ArboNed op de Nationale Werkbezoek Dag

  • 22 november 2018 aangemaakt
  • 27 november 2018 bijgewerkt

Het was 21 november Nationale Werkbezoek Dag. Werkzoekenden kregen bij bedrijven die hen interessant leken een ‘kijkje in de keuken’. Want hoewel de economie groeit en de werkloosheid daalt, zijn er nog steeds werkzoekenden die moeilijk aan de slag komen, of die even in-between-jobs zijn en willen ontdekken welke branche bij hen past. Betty Scholten, klantteammanager bij ArboNed, opende haar deuren om te vertellen hoe het is om bij een arbodienst te werken.

Kennismaken met ArboNed op de Nationale Werkbezoek Dag

“Ik heb het zelf heel erg naar mijn zin bij ArboNed en daar vertel ik graag over aan geïnteresseerden”, zegt Scholten. “Toen DeBroekriem, die de Nationale Werkbezoek Dag heeft georganiseerd, mij benaderde of ik wilde meedoen, hoefde ik daar dus ook niet lang over na te denken.”

Het doel van de Nationale Werkbezoek Dag is om ervoor te zorgen dat werkzoekenden op een positieve manier contacten kunnen leggen met professionals die in een branche werken die ze interessant vinden. Zo kunnen de werkzoekenden op een laagdrempelige manier zien wat het werk inhoudt. Organisaties kunnen zich op hun beurt presenteren aan de buitenwereld en kunnen geïnteresseerden enthousiast maken over hun vak.

Scholten: “Het waren geen sollicitatiegesprekken, maar gesprekken met mensen die nieuwsgierig waren naar wat er zoal gebeurt bij een arbodienst en daar heb ik graag over verteld.”