Preventiemedewerker specifiek in uw branche

Dat een preventiemedewerker aanstellen verplicht is, wist u waarschijnlijk al. En dat een training tot preventiemedewerker helpt deze rol goed te vervullen misschien ook wel. Maar hoe fijn is het om een preventiemedewerker specifiek volgens de branche op te leiden? Daarom sloegen ArboNed en CLC-VECTA, de branchevereniging voor Live Communication (onder andere standbouw), de handen ineen.

Preventiemedewerker specifiek in uw branche

Eén dag training

Met de training Preventiemedewerker leidt ArboNed (aankomende) preventiemedewerkers in één dag op zodat zij in staat zijn om de belangrijkste arbeidsrisico’s te signaleren en adviseren over de aanpak van die risico’s. Zo hebben medewerkers in de standbouwbranche te maken met sterk seizoensmatig werk en tijdens het seizoen lange werkdagen, in weekenden en op zeer wisselende locaties. Het werk kan onvoorspelbaar zijn, je weet niet altijd van te voren wat je aantreft in een beurshal. Daarnaast is het beroep van standbouwer een fysiek zwaar beroep en is er tijdsdruk om op te leveren omdat de beurs simpelweg open gaat.

Netwerkbijeenkomst

Dineke Philipse van CLC-VECTA legt uit waarom de specifieke training van ArboNed dan belangrijk is: “De trainer van ArboNed was van te voren goed ingelezen. Zoals bijvoorbeeld niet beginnen met de overschoentjes voor besmetting, maar het benoemen risico’s van in korte tijd op lange werkdagen een beurs inrichten en wat je daar aan kunt doen. Er waren herkenbare voorbeelden en situaties gebruikt om de training vorm te geven en dan land hij ook beter bij de deelnemers.” Ook onze trainer Michiel van Druten was enthousiast: “Er is een branche-RI&E en ik had de arbocatalogus doorgenomen dus vanuit daar kun je gerichtere situaties behandelen. Het was goed om te zien dat het voor de preventiemedewerkers ook een soort netwerkbijeenkomst was. Je zit toch allemaal met dezelfde uitdagingen dus je kunt van elkaar leren.”

Evaluatie

Dat de training goed beviel, was te zien aan de evaluatiecijfers. De training kreeg maar liefst een 8,5. Voor herhaling vatbaar dus!

Evaluatie training preventiemedewerker

Gerelateerde nieuwsberichten