Subsidie voor (loopbaan)ontwikkeling voor mkb bedrijven

  • Leestijd
    2 minuten
  • 07 januari 2020 aangemaakt

Vanaf maart dit jaar kan ieder mkb-bedrijf subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun werknemers actueel te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, landbouw en recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. De overheid trekt hier €48 miljoen voor uit.

Minister Koolmees: “Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden. We zien dat kleinere bedrijven in het algemeen, en de seizoensgebonden sectoren in het bijzonder, moeite hebben om daarmee aan de slag te gaan. Daarom helpen we hen een handje. Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.”

Hoeveel kunt u aanvragen?

Elk mkb-bedrijf kan een subsidieaanvraag indienen voor maximaal €24.999. Ook kunnen meerdere organisaties samen een bedrag van maximaal €500.000 aanvragen. Zo kan de subsidie ingezet worden om loopbaan- of ontwikkeladviezen te krijgen, voor het invoeren of ontwikkelen van een nieuwe methode waarbij de werknemers worden gestimuleerd zich verder te ontwikkelen in het werk of een derde leerwegtraject. De complete regeling van deze SLIM subsidie vindt u hier.

ArboNed Academy

ArboNed helpt u en uw werknemers leren en ontwikkelen met de ArboNed Academy. Hier bieden we praktische trainingen van één dag. Ook bieden we maatwerk en incompany trainingen. Neem daarvoor direct contact met ons op.

Meer informatie

Wanneer kunt u aanvragen?

Mkb’ers kunnen de subsidie aanvragen van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september. Aanvragen van samenwerkingsverbanden en grootbedrijven kunnen worden ingediend tussen 1 april en 30 juni.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt via de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uw aanvraag doen. U vindt hier alle criteria en formulieren. 

Focus Nederland

Focus Nederland, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare, is gespecialiseerd in loopbaanontwikkeling en coaching op het gebied van ontwikkeling en in beweging komen en blijven. Zij denken graag met u mee hoe u (loopbaan)ontwikkeling kunt inzetten in uw bedrijf en de financiering van de SLIM subsidie ingezet kan worden.

Logo Focus

Neem contact op