Zo voorkomt u agressie onder werknemers

  • Leestijd
    1 minuten
  • 18 februari 2021 aangemaakt

Agressie, geweld, intimidatie en pesten leiden tot gezondheidsklachten. “Dit is vervelend voor je personeel en kost je als werkgever geld. Denk aan een hoger ziekteverzuim en een lagere arbeidsproductiviteit”, vertelt Sheila Peeters, bedrijfsmaatschappelijk werker bij ArboNed, aan KVK. Goed nieuws: conflicten zijn te voorkomen.

agressie op het werk

1 op de 6 werknemers heeft te maken met agressie en geweld op de werkvloer. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Ontdek in het interview met Sheila Peeters op KVK.nl met welke maatregelen u agressie onder collega’s en leidinggevenden voorkomt.

Zo gaat u direct aan de slag

Ongewenst gedrag in een organisatie verpest de sfeer en uw mensen kunnen er letterlijk ziek van worden. Als werkgever bent u bovendien verplicht grensoverschrijdend gedrag en werkdruk (samenvattend: psychosociale arbeidsbelasting, PSA) te voorkomen. De aanpak op ongewenste situaties, zoals pesten of discriminatie, legt u vast in een wettelijk verplicht PSA-beleid.

Heeft u 35 of minder werknemers? Dan regelt u uw PSA-beleid snel en eenvoudig, voor € 7,50 per werknemer per jaar. Zo zijn én blijven uw mensen met plezier aan het werk. 

Direct afsluiten Meer informatie