ArboNed helpt eigenrisicodrager Ziektewet (ERD ZW) en eigenrisicodrager WGA met speciaal casemanagement

Eigenrisicodragerschap ZW en WGA

  • U bent verantwoordelijk voor (ex-)werknemers waar de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet (meer) geldt.

  • U neemt de rol van het UWV voor een groot deel over: u betaalt minder premie en betaalt zelf de Ziektewet-, dan wel WGA-uitkering.

  • U heeft invloed op de re-integratie van uw (ex-)werknemers en daardoor meer grip op het verzuim.

  • ArboNed ondersteunt u met gespecialiseerd casemanagement.

Wat betekent eigenrisicodragerschap?

De overheid ziet het terugdringen van verzuim als de verantwoordelijkheid van werkgevers. Voor de Ziektewet (ZW) en de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) kunnen werkgevers kiezen voor een publieke verzekering en begeleiding door UWV of voor eigenrisicodragerschap, al dan niet in combinatie met een private verzekering.

Eigenrisicodragerschap betekent dat u er als werkgever voor kiest om verantwoordelijk te blijven voor (ex-)werknemers waar u de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet (meer) voor heeft. U neemt dan de rol van UWV voor een groot deel over. U betaalt minder aan arbeidsongeschiktheidspremies. U draagt zelf zorg voor de betaling van de uitkering en de kosten van de re-integratie van uw (ex-)werknemers. U kiest ervoor om grip te houden op het verzuim en invloed uit te oefenen op het beleid en de re-integratie van de (ex-)werknemers.

Lees meer

Belangrijke veranderingen WGA 2017
Eigenrisicodragerschap uitgelegd in 2 minuten (video)

WILT U DE REGIE ZELF IN HANDEN HOUDEN?

Onze ERD-specialisten zijn u graag van dienst en helpen u om uw (ex-)werknemers zo snel mogelijk en verantwoord weer aan het werk te krijgen. 

Als eigenrisicodrager houdt u de regie op de reintegratie van ex-werknemers

Keuze Eigenrisicodrager of UWV?

Wilt u eigenrisicodrager worden, dan moet u dit aanvragen bij de Belastingdienst (afhankelijk van uw startmoment doet u dit voor 1 april of voor 1 oktober). Heeft u nog geen inzicht in de financiële gevolgen en/of overweegt u de stap naar eigenrisicodrager te zetten? Vraag uw financieel adviseur dan om advies.

Veelgestelde vragen en antwoorden ERD

Wij begrijpen dat het eigenrisicodragerschap (ERD) en de keuzes die daarbij horen, vragen oproepen. De antwoorden op veelvoorkomende vragen die wij in de praktijk tegenkomen, kunt u hier terugvinden.

Wat biedt ArboNed een eigenrisicodrager?

ArboNed biedt gespecialiseerd casemanagement aan werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor Ziektewet (ERD ZW) en/of Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (ERD WGA). We hebben ERD-specialisten in huis, die u optimaal kunnen ondersteunen in uw verantwoordelijkheden en verplichtingen als eigenrisicodrager.

Ook kan ArboNed in samenwerking met een van onze partners een (financiële) analyse voor u uitvoeren. Zo kunt u een onderbouwde keuze maken om wel of niet eigenrisicodrager te worden voor ZW en/of WGA. Het is vaak vooral een financiële afweging, afhankelijk van de bedrijfsgrootte en loonsom. Maar ook de behoefte om eigen regie te voeren en daarmee grip te hebben op de re-integratie van de (ex-)werknemers speelt een rol in de keuze.

Ondersteuning eigenrisicodragers ZW

ArboNed ondersteunt werkgevers gedurende de eerste twee jaar dat een ex-werknemer recht heeft op een Ziektewet-uitkering met een gespecialiseerd team van deskundigen.

Lees meer of stel een vraag.

Ondersteuning eigenrisicodragers WGA

De ERD-specialisten van ArboNed denken in de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid met u mee over de re-integratie, toetsen aan het einde van het tweede jaar de WIA-beslissing en ondersteunen u vanaf het derde ziektejaar bij de re-integratie van (ex-)werknemers met een WGA-uitkering.

Lees meer of stel een vraag.

De voordelen van hulp van ArboNed bij eigenrisicodragerschap

  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen;
  • U heeft een vast aanspreekpunt binnen een team van ERD-specialisten;
  • Er is specifieke dienstverlening voor ERD ZW en ERD WGA;
  • U kunt het casemanagement volledig uit handen geven, of ondersteuning krijgen bij eigen regie;
  • Door schadelastbeheersing heeft u invloed op de premies ERD ZW en ERD WGA.

Interview in Loyaal magazine

Verzekeraar Loyalis brengt een eigen magazine uit: Loyaal magazine. In de laatste editie worden ERD-specialist Victoria Baranova en Key accountmanager Gert-Jan Klanderman van ArboNed geïnterviewd over het eigenrisicodragerschap en de diensten van ArboNed. 

Lees het interview hier

Video Loyalis

In deze korte video legt onze partner Loyalis alles uit over ERD en de dienstverlening van ArboNed.

Toegewijd team van eigenrisicodrager-specialisten

ArboNed heeft voor haar ondersteuning aan eigenrisicodragers een toegewijd team van ERD-specialisten klaarstaan. Wij spreken één van onze specialisten, Victoria Baranova, over de gedachte achter het eigenrisicodragerschap en de visie van ArboNed hierop.

Lees interview: 'Meer regie, minder kosten als eigenrisicodrager'

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen