ArboNed helpt eigenrisicodrager Ziektewet (ERD ZW) en eigenrisicodrager WGA met speciaal casemanagement

Eigenrisicodragerschap ZW en WGA

  • U bent verantwoordelijk voor (ex-)werknemers voor wie u de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet (meer) heeft.

  • U neemt de rol van het UWV voor een groot deel over: u betaalt minder premie en betaalt zelf de Ziektewet-, dan wel WGA-uitkering.

  • U heeft invloed op de re-integratie van uw (ex-)werknemers en daardoor meer grip op het verzuim.

  • ArboNed ondersteunt u met gespecialiseerd casemanagement.

Wat betekent eigenrisicodragerschap?

De overheid ziet het terugdringen van verzuim als de verantwoordelijkheid van werkgevers. In het geval van de Ziektewet (ZW) en de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) kunnen werkgevers kiezen voor een publieke verzekering en begeleiding door UWV of voor eigenrisicodragerschap, al dan niet in combinatie met een private verzekering.

Eigenrisicodragerschap betekent dat u er als werkgever voor kiest om verantwoordelijk te blijven voor (ex-)werknemers voor wie u de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet (meer) heeft. U neemt dan de rol van UWV voor een groot deel over. U betaalt minder aan arbeidsongeschiktheidspremies. U draagt zelf zorg voor de betaling van de uitkering en de kosten van de re-integratie van uw (ex-)werknemers. U kiest ervoor om grip te houden op het verzuim en invloed uit te oefenen op het beleid en de re-integratie van de (ex-)werknemers.

Lees meer

Belangrijke veranderingen WGA 2017

Eigenrisicodragerschap uitgelegd in twee minuten (video)

WILT U DE REGIE ZELF IN HANDEN HOUDEN?

Onze ERD-specialisten zijn u graag van dienst en helpen u om uw (ex-)werknemers zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk te krijgen. 

Als eigenrisicodrager houdt u de regie op de reintegratie van ex-werknemers

Keuze Eigenrisicodrager of UWV?

Wilt u eigenrisicodrager worden, dan vraagt u dit aan bij de Belastingdienst. Afhankelijk van uw startmoment doet u dit voor 1 april of voor 1 oktober. Heeft u nog geen inzicht in de financiële gevolgen en/of overweegt u de stap naar eigenrisicodrager te zetten? Vraag uw financieel adviseur dan om advies.

Veelgestelde vragen en antwoorden ERD

Wij begrijpen dat het ERD en de keuzes die daarbij horen, vragen oproepen. De antwoorden op veelvoorkomende vragen kunt u hier terugvinden.

Wat biedt ArboNed een eigenrisicodrager?

ArboNed biedt gespecialiseerd casemanagement aan werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor Ziektewet (ERD ZW) en/of Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (ERD WGA). We hebben ERD-specialisten in huis, die u optimaal ondersteunen in uw verantwoordelijkheden en verplichtingen als eigenrisicodrager.

Ook kan ArboNed in samenwerking met een van onze partners een (financiële) analyse voor u uitvoeren. Zo maakt u een weloverwogen keuze om wel of niet eigenrisicodrager te worden voor ZW en/of WGA. Het is vaak vooral een financiële afweging, afhankelijk van de bedrijfsgrootte en loonsom. Maar ook de behoefte om eigen regie te voeren en daarmee grip te hebben op de re-integratie van de (ex-)werknemers speelt een rol.

Ondersteuning eigenrisicodragers ZW

ArboNed ondersteunt werkgevers met een gespecialiseerd team van deskundigen gedurende de eerste twee jaar waarin een ex-werknemer recht heeft op een Ziektewet-uitkering.

Lees meer of stel een vraag.

Ondersteuning eigenrisicodragers WGA

De ERD-specialisten van ArboNed denken in de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid met u mee over de re-integratie, toetsen aan het einde van het tweede jaar de WIA-beslissing en ondersteunen u vanaf het derde ziektejaar bij de re-integratie van (ex-)werknemers met een WGA-uitkering.

Lees meer of stel een vraag.

De voordelen van hulp van ArboNed bij eigenrisicodragerschap

  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen.
  • U heeft een vast aanspreekpunt binnen een team van ERD-specialisten.
  • Er is specifieke dienstverlening voor ERD ZW en ERD WGA.
  • U geeft het casemanagement volledig uit handen, of krijgt ondersteuning bij eigen regie.
  • Door schadelastbeheersing heeft u invloed op de premies ERD ZW en ERD WGA.

Interview in Loyaal magazine

Verzekeraar Loyalis brengt een eigen magazine uit: Loyaal magazine. In deze editie worden ERD-specialist Victoria Baranova en Key accountmanager Gert-Jan Klanderman van ArboNed geïnterviewd over het eigenrisicodragerschap en de diensten van ArboNed. 

Lees het interview hier

Video Loyalis

In deze korte video legt onze partner Loyalis alles uit over ERD en de dienstverlening van ArboNed.

Toegewijd team van eigenrisicodrager-specialisten

ArboNed heeft voor haar ondersteuning aan eigenrisicodragers een toegewijd team van ERD-specialisten klaarstaan. Wij spraken een van onze specialisten, Victoria Baranova, over de gedachte achter het eigenrisicodragerschap en de visie van ArboNed hierop.

Lees interview: 'Meer regie, minder kosten als eigenrisicodrager'

WGA Hiaat en/of WIA Excedent

Nationale-Nederlanden en ArboNed werken samen binnen de WGA Hiaat en/of WIA Excedent verzekering. We zetten middelen en specialisten in die nodig zijn om mensen weer in hun kracht te zetten. Met gespecialiseerd casemanagement en persoonlijke begeleiding helpen we uw arbeidsongeschikte werknemer weer duurzaam aan het werk te gaan. Onze dienstverlening maakt onderdeel uit van de verzekering van Nationale-Nederlanden. 
Meer informatie
 

collegas

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen