Eigenrisicodragerschap ZW en WGA test

De overheid ziet het terugdringen van verzuim als de verantwoordelijkheid van werkgevers. In het geval van de Ziektewet (ZW) en de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) kunnen werkgevers kiezen voor een publieke verzekering en begeleiding door UWV of voor eigenrisicodragerschap, al dan niet in combinatie met een private verzekering.

Eigenrisicodragerschap betekent dat u er als werkgever voor kiest om verantwoordelijk te blijven voor (ex-)werknemers voor wie u de loondoorbetalingsplicht bij ziekte niet (meer) heeft. U neemt dan de rol van UWV voor een groot deel over. U betaalt minder aan arbeidsongeschiktheidspremies. U draagt zelf zorg voor de betaling van de uitkering en de kosten van de re-integratie van uw (ex-)werknemers. U kiest ervoor om grip te houden op het verzuim en invloed uit te oefenen op het beleid en de re-integratie van de (ex-)werknemers.

Strategische partner SV Land

ArboNed voert het gespecialiseerd casemanagement voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor Ziektewet (ERD ZW) en/of Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (ERD WGA) vanaf 1 april 2023 niet meer zelf uit. ArboNed is hiervoor een strategisch partnerschap aangegaan met onze betrouwbare en professionele partner SV Land voor de Ziektewet begeleiding (ERD ZW) en het WGA Casemanagement (ERD WGA). Vanaf 1 april tot 1 juli 2023 dragen wij onze klanten en diens (ex-)werknemers met het volste vertrouwen aan hen over. De betrokken klanten ontvangen hierover allemaal persoonlijk bericht.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons

030 299 62 77

Belafspraak

inplannen