Mkb-relaties en klanten van ArboNed Eindhoven in gesprek over werkstress

Kennissessie Eindhoven werkstress

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

Om half negen waren de eerste mkb-klanten van ArboNed Eindhoven er al, gelukkig was de koffie klaar. Om twintig over negen werd het pas echt druk en was het merendeel van de aangemelde personen aanwezig.  Onze Ronald Klee, arbeids- en organisatiedeskundige hield een uitgebreide presentatie waar duidelijk zijn kennis, kunde en ervaring uit bleek. De praktische opdrachten voor de aanwezigen tijdens de sessie waren mooi om te zien en te horen: geroezemoes alom! Eén aanwezige antwoordde op de vraag: 'Wat doet jouw bedrijf om stress te verminderen?': "Wij hebben elke woensdag en vrijdag een mobielloze lunch. Zeker de werknemers onder de vijfentwintig jaar kunnen dat waarderen. We gaan dan gewoon met elkaar in gesprek". Nu een zinvolle opmerking, vijftien jaar geleden ondenkbaar.

kennissessie werkstress Eindhoven
De kennissessie werd officieel geopend door regiomanager Ingeborg Hettinga.

Dat werkstress een probleem is, bleek uit de kennissessie maar ook uit onze recente cijfers. Van het langdurend verzuim (>42 dagen) wordt het grootste deel veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. 

kennissessie werkstress in Eindhoven
Ronald Klee licht de cijfers toe met ervaringen uit de praktijk.

Strak om 11:00 uur waren alle vragen beantwoord en konden we een kleine hap (deels zeer verantwoord) nuttigen en een glas ranja drinken. Positieve inhoud, zinvolle handvatten en prima locatie waren de eerste feedback geluiden. Het was een uiterst geslaagde kennissessie en daar gaan we graag volgend jaar mee door!

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Eindhoven en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl