MKBJaarcongres 2018: groeiambitie mkb’ers verwezenlijken met gezonde en vitale werknemers

  • 18 oktober 2018 bijgewerkt

Zo’n duizend ondernemers, relaties en andere gasten verzamelden zich in de Grote Kerk in Den Haag voor het MKBJaarcongres. Als kennispartner van MKB-Nederland was ook ArboNed vertegenwoordigd op het congres. “Samen met ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers gezond en vitaal blijven, zodat de groei die veel mkb’ers nu doormaken ook ondersteund wordt door gezonde en productieve medewerkers”, zegt Ellen Veldhuisen, regiomanager West bij ArboNed.

mkb

Koningin Máxima, premier Rutte en nieuwe voorzitter

Koningin Máxima opende het congres met een toespraak over het belang van het mkb en zijn rol als motor van de Nederlandse economie. Voorzitter Jacco Vonhof betoogde dat het geld dat vrijkomt door het niet-afschaffen van de dividendbelastingen moet worden gebruikt om de belastingen voor mkb'ers te verlagen. Premier Mark Rutte en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) spraken de aanwezigen ook toe. Digitalisering en de AVG zijn belangrijke thema’s voor ondernemers en vragen om ondersteuning van de overheid.

“Het is als kennispartner van MKB-Nederland van belang actief deel te nemen aan bijeenkomsten zoals het MKBJaarcongres”, vindt regiomanager Ellen Veldhuisen. “Een belangrijk thema dat is besproken, is de behoefte aan het binden en boeien van (vak)personeel. Bij goed werkgeverschap hoort ook de dialoog tussen werkgever en werknemer over inzetbaarheid, competenties en ontwikkeling. ArboNed zorgt op het gebied van verzuim en vitaliteit voor de juiste kennis en kunde voor werkgevers om hieraan invulling te geven.”

Kennispartner MKB-Nederland

Als dé arbodienst voor het mkb is ArboNed de partij voor kennisontwikkeling op arbo-gebied bij de leden van MKB-Nederland. De inhoudelijke samenwerking richt zich op het domein ‘verzuimbeleid’, een belangrijk thema binnen het mkb. Door de samenwerking tussen ArboNed en MKB-Nederland kunnen mkb’ers snel bij de juiste kennis en krijgen zij meer handvatten om verzuim te voorkomen en zo kosten te beperken.

Meer informatie