ArboNed Nationale FitRatio Benchmark 2018: de resultaten

  • 19 november 2018 aangemaakt
  • 27 november 2018 bijgewerkt

De economie bloeit, de werkdruk stijgt. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het vinden en binden van het juiste talent een grotere opgave geworden. Ook internationalisering, de trend naar flexibilisering en de ontwikkelingen op het gebied van technologie, automatisering en robotisering hebben invloed op het werk. Hoe gaat u goed om met deze uitdagingen? Onder meer door te investeren in de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers. Hoe staat het met de fitheid van de bedrijven in Nederland en hoe scoort uw bedrijf in verhouding tot uw vakgenoten?

ArboNed Nationale FitRatio Benchmark 2018: de resultaten

De resultaten

Om inzicht te krijgen in de tijd en moeite die het mkb in Nederland steekt in een gezond arbobeleid, en hoe organisaties daarvan kunnen profiteren, heeft ArboNed de Nationale FitRatio Benchmark gelanceerd. Inmiddels zijn de resultaten binnen.

De top vijf uitdagingen van HR-managers zijn:

  1. Talent werven, boeien, binden
  2. Verzuim en arbeidsongeschiktheid
  3. Duurzame inzetbaarheid
  4. Lerende organisatie
  5. Cultuur veranderen

De vijf succesfactoren van gezond ondernemen zijn:

  1. Sociale omgeving op het werk; de cultuur, sfeer en sociale contacten.
  2. Het werk zelf; een uitdagende functie met verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden.
  3. Huisvesting en omgeving; een inspirerende en veilige werkplek die goed bereikbaar is.
  4. De juiste werk/privé-balans.
  5. Het organisatie-imago zoals beleefd door medewerkers en klanten.

Lessen van de koplopers

Bedrijven die bewust bezig zijn met gezond ondernemen, begrijpen het belang van de mentale en fysieke gezondheid en vitaliteit van werknemers. Ze doen veel moeite om de fitheid van hun medewerkers zoveel mogelijk te bevorderen via onder meer hun arbobeleid.

Bent u benieuwd wat de koplopers allemaal hebben geregeld, waardoor zij zo hoog scoren op de FitRatio? Download het rapport dan hier. Zelf inzicht krijgen in uw FitRatio en op welke punten u die kunt optimaliseren? Vul dan nu gratis de enquête in en krijg uw persoonlijke rapportage, afgezet tegen uw vakgenoten.

Ik doe mee