Gezond en veilig werken in een digitale samenleving

Het is de Europese Week voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Dit jaar ligt de focus op een gezonde en veilige werkplek in de digitale samenleving. Wilt u uw medewerkers die veel (thuis) digitaal werken een gezonde en veilige werkplek bieden? Maak dan handig gebruik van onze tips en handvaten.

vrouw-achter-laptop

Wettelijke verplichting
Vrijwel ieder bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van robots, laptops, smartphones en wearables (draagbare technologie). Het gebruik van deze technologieën kan impact hebben op de gezondheid en veiligheid van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsklachten bij het werken in een verkeerde houding achter een laptop. Dat terwijl u als werkgever wettelijk verplicht bent om uw medewerkers een gezonde en veilige werkomgeving te bieden.

Werkplek ergonomisch in orde
Zeker nu bij veel bedrijven hybride werken (de combinatie van thuis en op kantoor werken) mogelijk is, heeft u als werkgever een plicht om te zorgen voor een gezonde en veilige thuiswerkplek. Dat betekent onder meer dat de werkplek ergonomisch in orde moet zijn. Zo kunt u voorkomen dat uw medewerkers nek- en schouderklachten door een verkeerde werkhouding krijgen. Kunt u hierbij hulp gebruiken? Lees dan onze tips voor een goede thuiswerkplek.

Online (thuis)werkplek-check
Ervaart uw medewerker klachten door het thuiswerken? Vraag dan de online (thuis)werkplek-check aan. Een ergonoom kijk online met uw medewerker mee naar de werkplek en adviseert hoe deze te verbeteren.

Direct afsluiten    Meer informatie

Gezondheidsklachten voorkomen
Wilt u nog meer doen om uw medewerker in een gezonde houding te laten werken? Ons werkplekonderzoek voor beeldschermwerk zorgt ervoor dat uw medewerkers gericht advies krijgen over hoe zij optimaal gebruik maken van meubels, apparatuur en hulpmiddelen. Zo kunnen typische beeldschermklachten bij uw medewerkers worden voorkomen of verholpen. En levert u als werkgever een positieve bijdrage aan hun werkplezier en productiviteit.

Gerelateerde nieuwsberichten