Met subsidie uw werknemers vitaal houden

Organisaties die aan de slag willen met het verbeteren van de inzetbaarheid van hun werknemers, kunnen aanspraak maken op subsidie tot € 10.000. U kunt hiervoor tussen 19 oktober en 13 november aanvragen indienen. Werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van uw werknemers loont: het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Agentschap SZW

Als werkgever heeft u wettelijke verplichtingen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Denk aan de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) en het aanbieden van een Preventief medisch onderzoek (PMO). Of het beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA), om onder andere werkstress te voorkomen. Is het voor u tijd om dit op orde te brengen, kom dan nú in actie om in aanmerking te komen voor subsidie.  

Waarvoor kunt u ESF-subsidie aanvragen?

Er is 22 miljoen euro ESF-subsidie beschikbaar voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. U kunt een aanvraag voor subsidie indienen voor projecten voor minimaal 40 werknemers, die gebaseerd zijn op een of meerdere van onderstaande thema’s of activiteiten:

  • Het uitvoeren van Preventief medisch onderzoek (PMO) naar duurzame inzetbaarheid van werknemers , eventueel in combinatie met een RIE en/of leefstijlinterventies. Hiermee weet u waar de bedrijfsrisico’s schuilen en welke werknemers ‘at risk’ zijn. Als u dit weet, kunt u tijdig ingrijpen en verzuim voorkomen, én u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen. 
  • Het maken van een bedrijfsscan, om bijvoorbeeld in kaart te brengen hoe weerbaar werknemers zijn, of waar uw werknemers stress van krijgen en waarvan juist energie. Eventueel aangevuld met workshops, zoals verzuimmanagement of werkdruk en stressmanagement voor leidinggevenden.   
  • Het bevorderen van gezond en veilig werken (verlichten fysieke belasting, bevorderen gezonde leefstijl, bevorderen arbeidsveiligheid). 

Nú actie nodig

In totaal is € 22 miljoen beschikbaar voor projecten met een investering tussen de  € 12.000 en 20.000. Dit totaalbudget wordt verdeeld tussen alle aanvragen op volgorde van binnenkomst. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u 50% van uw investering terug in de vorm van subsidie. 

Om ervoor te zorgen dat de subsidie tijdig wordt aangevraagd, is het belangrijk om nu in actie te komen. Bel daarom, als u vragen hebt, met uw vaste contactpersoon bij ArboNed. Of neem contact op met Paul Kovács via paul.kovacs@arboned.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten