Veiligheid voorop; het belang van een keuring

Een vrachtwagenchauffeur met een veel te hoge bloeddruk of een kraandrijver waarbij het zicht achteruit gaat. Dit kan mogelijk levensgevaarlijke situaties opleveren. Het is daarom belangrijk om regelmatig te onderzoeken of uw werknemers in staat zijn te voldoen aan de (zware) eisen die hun functie aan hen stelt. Voor bepaalde beroepen in de bouw of offshore zijn medische keuringen zelfs verplicht.

Veiligheid voorop; het belang van een keuring

Preventief medisch onderzoek

Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Werknemers zijn niet verplicht mee te doen aan een PMO, en deelname op zich biedt natuurlijk ook geen zekerheid voor een goede gezondheid in de komende jaren. Het is dan ook niet alleen het PMO zélf dat het verschil maakt in de verzuimverlaging, maar vooral ook het vervolg dat de organisatie eraan geeft, op basis van haar visie op gezond werken. ArboNed heeft drie verschillende PMO's ontwikkeld, afgestemd op verschillende wensen. 

Keuringen van ArboNed

In de beroepen waar medische keuringen verplicht zijn, zijn uw werknemers altijd in staat hun werk goed en veilig te doen. ArboNed beschikt over eigen gecertificeerde (NOGEPA voor werkzaamheden offshore) keuringsartsen, eigen keuringslocaties en mobiele keuringsunits voor iedere keuring; van standaard beroepskeuringen tot zeer specialistische keuringen.

Een afspraak voor het keuren maken

U kunt per keuring direct een afspraak inplannen op de door u gewenste locatie en tijdstip via onze online planningstool. Op werkdagen zijn wij tussen 8.30 - 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0251 26 15 50 of stuur ons een bericht.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten