Werkdruk is grote uitdaging voor de werkgever

Het beheersen van de werkdruk is voor werkgevers de grootste uitdaging in het personeelsbeleid. Dat zegt het Sociaal Cultureel Planbureau in de nieuwe cijfers van het Arbeidsvraagpanel. Het Arbeidsvraagpanel is een langlopend onderzoek onder vestigingen van bedrijven en instellingen in Nederland met 5 of meer werknemers.

Werkdruk is grote uitdaging voor de werkgever

De helft (51%) ervoer het beheersen van de werkdruk als een groot of matig probleem in het voorafgaande jaar. In de top 3 van problemen staan verder hoge loonkosten (48%) en het aantrekken van nieuw personeel (33%). Vind hier het totale onderzoek Arbeidsmarkt in kaart – Werkgevers 2017.

ArboNed staat deze maand stil bij de stress van u als ondernemer. Veel ondernemers ervaren namelijk geregeld stress. Door een hoge werkdruk, veel (financiële) verantwoordelijkheden, maar ook door zorgen met of over hun werknemers. Bijvoorbeeld omdat u vermoedt dat privézaken van uw werknemer zijn werk beïnvloeden? Of omdat uw beste werknemers niet goed kunnen samenwerken? Of zijn uw werknemers zó betrokken dat u bang bent dat het te veel voor ze wordt? ArboNed helpt met de gratis advieslijn: 030 299 60 60. Tijdens werkdagen van 09:00 tot 17:30 staan onze bedrijfsmaatschappelijk werkers voor u klaar. Zo kunt u vrijblijvend uw zorgen delen. Zij denken met u mee en helpen verzuim te voorkomen.

030 299 60 60

Gerelateerde nieuwsberichten