Werkplekonderzoek

Wilt u zorgen dat uw medewerkers gezond en veilig hun werk kun doen en lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding voorkomen? Dan biedt ons werkplekonderzoek uitkomst. Zowel de werknemers als de werkgever ontvangen gericht advies om de werksituatie te optimaliseren. Daarmee kunt u verzuim voorkomen. Een werkplekonderzoek is geschikt voor elke werkomgeving, of het nu om een productieomgeving of een kantoor gaat. Onze specialist onderzoekt:

 • de fysieke belasting;
 • de ergonomie van de werkplekinrichting;
 • de omgevingsfactoren, zoals het klimaat, verlichting, geluid en trillingen;
 • de veiligheid;
 • het werkgedrag, de werkorganisatie, werkverhoudingen en het voorkomen van werkdruk of werkstress.

U kunt bij ArboNed terecht voor verschillende soorten werkplekonderzoeken:

 1. Werkplekonderzoek beeldschermwerk
 2. Werkplekonderzoek fysieke belasting
 3. Werkplekonderzoek voertuig

Daarnaast helpen wij uw werknemers graag om veilig en gezond  thuis te werken.

Werkplekonderzoek aanvragen

Werkplekonderzoek beeldschermwerk

Uw werknemer leert hoe hij optimaal gebruik kan maken van zijn werkplek meubilair, apparatuur en hulpmiddelen en hoe hij fysieke klachten door beeldschermwerk kan voorkomen.

Zo werkt het:

 • Onze ergonoom bespreekt met uw medewerker de aanleiding van het onderzoek en de huidige werkomstandigheden. Hij beoordeelt de werkplek aan de hand van Europese normen en de meest recente ergonomische inzichten.
 • De medewerker leert hoe hij de werkplek correct kan instellen.
 • Daarnaast besteedt onze ergonoom aandacht aan andere factoren die fysieke klachten kunnen veroorzaken, zoals langdurig zitten en de werkhouding. 
 • Indien gewenst, ontvangt u als werkgever een rapport met de bevindingen en adviezen.

Werkplekonderzoek aanvragen

werkplekonderzoek beeldschermwerk

Werkplekonderzoek fysieke belasting

Uw werknemer leert hoe hij optimaal gebruikmaakt van machines, gereedschappen, meubilair en hulpmiddelen om klachten door fysiek belasting te voorkomen.

Zo werkt het:

 • De ergonoom van ArboNed bespreekt met de medewerker de aanleiding voor het onderzoek. Hij bekijkt en beoordeelt de werkplek aan de hand van Europese normen en de meest recente ergonomische inzichten.
 • De dagelijkse praktijk van de medewerker staat centraal. Dit betekent dat de ergonoom op de werkplek van de medewerker ook kijkt naar de werkplekinrichting, werkwijze en werkhouding. 
 • Ter plaatse leert de medewerker hoe hij de werkplek op de juiste manier kan instellen en gebruiken.

Werkplekonderzoek aanvragen

werkplekonderzoek fysieke belasting

Werkplekonderzoek voertuig

Door uw medewerker te leren hoe hij zijn autostoel en stuur op de juiste manier kan instellen, kunnen fysieke klachten worden voorkomen of verminderd.

Zo werkt het:

 • Onze ergonoom interviewt uw medewerker en bekijkt en beoordeelt de werkplek van het voertuig aan de hand van Europese normen en meest recente ergonomische inzichten.
 • De ergonoom geeft de medewerker instructies voor een correcte zithouding en op basis daarvan past de medewerker de werkplek van het voertuig optimaal aan.
 • Daarnaast besteedt onze ergonoom aandacht aan andere factoren die klachten kunnen veroorzaken, zoals de werkhouding en werkgerelateerde stress. 

Werkplekonderzoek aanvragen

werkplekonderzoek personenauto

Dit levert het werkplekonderzoek u en uw werknemers op

 • Het vroegtijdig voorkomen en verhelpen van klachten.
 • Kostenbesparing doordat u verzuim kunt voorkomen.
 • Handvatten om de algemene arbeidsomstandigheden te verbeteren.
 • U kunt als werkgever laten zien dat u de nodige inspanningen heeft gedaan om klachten/verzuim van medewerker(s) aan te pakken.

Online thuiswerkplek-check

Uw werknemer werkt voor een langere tijd vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies van onze ergonoom. Uw werknemer kan zijn thuiswerkplek daarna zo goed mogelijk inrichten, ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft. Zo kunt u nek- en schouderklachten bij uw werknemer door het thuiswerken voorkomen. 

Lees meer over de online thuiswerkplek-check

Online workshop Gezond Thuiswerken

Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken. Tijdens de workshop gaan we niet alleen in op de fysieke (ergonomische) aspecten van het thuiswerken, maar besteden we ook uitgebreid aandacht aan de mentale aspecten en aan het belang van een goede leefstijl. De workshop wordt via MS Teams aan uw medewerkers gegeven.

Lees meer over de online workshop

collegas

Heeft u vragen over het werkplekonderzoek?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen