Werkplekonderzoek

Hebben uw mensen een gezonde werkhouding? Ons werkplekonderzoek helpt gezondheidsklachten te voorkomen of verhelpen. Uw werknemer en u ontvangen een gericht advies voor het optimaliseren van de werksituatie. Daarmee kunt u voorkomen dat uw werknemers ziek worden én levert u direct een positieve bijdrage aan hun werkplezier en productiviteit.

U kunt bij ArboNed terecht voor verschillende soorten werkplekonderzoeken:

 1. Werkplekonderzoek beeldschermwerk
 2. Werkplekonderzoek fysieke belasting
 3. Werkplekonderzoek personenauto

Daarnaast helpen wij uw werknemers graag om prettig thuis te werken.

Werkplekonderzoek aanvragen

Het werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek is mogelijk op iedere werkplek, of het nu een productieomgeving is, of een kantoor. Onze specialist kijkt naar:

 • de fysieke belasting;
 • de ergonomie van de werkplekinrichting;
 • de omgevingsfactoren, zoals het klimaat, verlichting, geluid en trillingen;
 • de veiligheid;
 • het werkgedrag, de werkorganisatie, werkverhoudingen en het voorkomen van werkdruk of werkstress.

Werkplekonderzoek beeldschermwerk

Uw werknemer leert hoe hij optimaal gebruikmaakt van de meubels, apparatuur en hulpmiddelen die hij heeft. Dat kan de typische beeldschermwerkklachten helpen voorkomen.

Zo werkt het:

 • Onze ergonoom bespreekt met uw medewerker de aanleiding van het onderzoek en de huidige omstandigheden. Hij beoordeelt de werkplek aan de hand van Europese normen en de laatste inzichten op het gebied van ergonomie.
 • De medewerker leert de werkplek juist in te stellen.
 • Daarnaast besteedt onze ergonoom aandacht aan andere factoren die klachten kunnen veroorzaken, zoals te lang zitten en de werkhouding. 
 • Naar wens ontvangt u als werkgever een rapport met de bevindingen en adviezen.

Werkplekonderzoek aanvragen

werkplekonderzoek beeldschermwerk

Werkplekonderzoek fysieke belasting

Uw werknemer leert hoe hij optimaal gebruikmaakt van de machines, gereedschappen, meubels en hulpmiddelen die hij heeft. Zo kunnen klachten door fysieke belasting worden voorkomen.

Zo werkt het:

 • De ergonoom van ArboNed bespreekt met de medewerker de aanleiding voor het onderzoek. Hij bekijkt en beoordeelt de werkplek aan de hand van Europese normen en de laatste inzichten op het gebied van ergonomie.
 • De dagelijkse praktijk van de medewerker is het uitgangspunt. Dat betekent dat de ergonoom op de werkplek van de medewerker ook kijkt naar de werkplekinrichting, werkwijze en werkhouding. 
 • Ter plekke leert de medewerker de werkplek op de juiste manier in te stellen en te gebruiken.
 • Naar wens ontvangt u als werkgever een rapport met de bevindingen en adviezen.

Werkplekonderzoek aanvragen

werkplekonderzoek fysieke belasting

Werkplekonderzoek personenauto

Doordat uw werknemer zijn autostoel en stuur op de beste manier leert in te stellen, kunnen fysieke klachten worden voorkomen of verminderd.

Zo werkt het:

 • Onze ergonoom interviewt uw medewerker en bekijkt en beoordeelt daarna de autowerkplek aan de hand van Europese normen en de laatste inzichten op het gebied van ergonomie.
 • De ergonoom geeft de medewerker een zitinstructie en aan de hand hiervan stelt de medewerker de autowerkplek optimaal in.
 • Daarnaast besteedt onze ergonoom aandacht aan andere factoren die klachten kunnen veroorzaken, zoals de werkhouding en werkstress. 

Werkplekonderzoek aanvragen

werkplekonderzoek personenauto

Dit levert het werkplekonderzoek u en uw werknemers op

 • Het vroegtijdig voorkomen en verhelpen van klachten.
 • Kostenbesparing doordat u verzuim kunt voorkomen.
 • Handvatten om de algemene arbeidsomstandigheden te verbeteren.
 • U kunt als werkgever laten zien dat u de nodige inspanningen heeft gedaan om klachten/verzuim van medewerker(s) aan te pakken.

Gezond en prettig (thuis)werken voorkomt verzuim

Voor werknemers zonder lichamelijke klachten is de online thuiswerkplek-check geschikt. Hiermee voorkomt u klachten die het thuiswerken kan veroorzaken en u ontvangt praktische handvatten om de thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. 

Via de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken. De betrokken experts van ArboNed stellen een op maat gemaakte presentatie voor u op en aan de hand van deze presentatie worden uw medewerkers in groepen voorgelicht over de verschillende aspecten van het thuiswerken.

Ervaart uw medewerker klachten door zijn thuiswerkplek? Vraag dan een regulier Werkplekonderzoek beeldschermwerk aan.

Online thuiswerkplek-check

Uw werknemer werkt voor een langere tijd vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies van onze ergonoom. Uw werknemer kan zijn thuiswerkplek daarna zo goed mogelijk inrichten, ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft. Zo kunt u nek- en schouderklachten bij uw werknemer door het thuiswerken voorkomen. 

Lees meer over de online thuiswerkplek-check

Online workshop Gezond Thuiswerken

Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken. Tijdens de workshop gaan we niet alleen in op de fysieke (ergonomische) aspecten van het thuiswerken, maar besteden we ook uitgebreid aandacht aan de mentale aspecten en aan het belang van een goede leefstijl. De workshop wordt via MS Teams aan uw medewerkers gegeven.

Lees meer over de online workshop

collegas

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen