Werkplekonderzoek

Het integraal werkplekonderzoek is gericht op het voorkomen of verhelpen van gezondheidsklachten. Op basis van het integrale werkplekonderzoek ontvangt u een gericht advies voor het optimaliseren van de werksituatie. Daarmee kunt u de klachten en het verzuim bij uw werknemers terugdringen én levert u direct een positieve bijdrage aan de productiviteit en tevredenheid van uw werknemers.

Het werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden verricht, van productieomgeving tot op kantoor. Door middel van een korte vragenlijst vragen wij de werknemer over zijn werkplek, werkgedrag en werkorganisatie. Er wordt gekeken naar:

  • De fysieke belasting
  • Ergonomie van de werkplekinrichting
  • Omgevingsfactoren, zoals het klimaat, verlichting, geluid en trillingen
  • Veiligheid
  • Het werkgedrag, de werkorganisatie, werkverhoudingen en het voorkomen van werkdruk/stress

Direct werkplekonderzoek afsluiten

Uw voordelen

  • Het vroegtijdig voorkomen en verhelpen van klachten
  • Kostenbesparing door het reduceren van het verzuim
  • Handvatten om de algemene arbeidsomstandigheden te verbeteren
  • Werkgever maakt aantoonbaar dat hij de nodige inspanningen heeft gedaan om klachten/verzuim van medewerker(s) aan te pakken

Aan de hand van de resultaten van de vragenlijst stellen wij vervolgens een advies op met een individuele rapportage. Ter plekke wordt, indien mogelijk, de werkplek op de juiste manier ingesteld en advies gegeven voor een juiste werkhouding.

Indien nodig spreekt de consultant na afloop van het onderzoek een evaluatiemoment af met uw werknemer. Tijdens de evaluatie informeert hij hoe het gaat, en of het gelukt is om de adviezen in de praktijk te brengen.

Gezond en prettig werken voorkomt verzuim

Voor werknemers zonder lichamelijke klachten is de online thuiswerkplek-check geschikt. Hiermee voorkomt u klachten die het thuiswerken kan veroorzaken en u ontvangt praktische handvatten om de thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. 

Via de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken. De betrokken experts van ArboNed stellen een op maat gemaakte presentatie voor u op en aan de hand van deze presentatie worden uw medewerkers in groepen voorgelicht over de verschillende aspecten van het thuiswerken.

Online thuiswerkplek-check

Uw werknemer werkt voor een langere tijd vanuit huis. Niet iedereen heeft thuis een ingerichte kantoorwerkplek. Met onze preventieve online thuiswerkplek-check voor beeldschermwerk krijgt uw werknemer advies van onze ergonoom. Uw werknemer kan zijn thuiswerkplek daarna zo goed mogelijk inrichten, ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft. Zo kunt u nek- en schouderklachten bij uw werknemer door het thuiswerken voorkomen. 

Lees meer over de online thuiswerkplek-check

Online workshop Gezond Thuiswerken

Met de online workshop Gezond Thuiswerken geven we uw medewerkers in groepsverband tips over hoe ze zo gezond en comfortabel mogelijk thuiswerken. Tijdens de workshop gaan we niet alleen in op de fysieke (ergonomische) aspecten van het thuiswerken, maar besteden we ook uitgebreid aandacht aan de mentale aspecten en aan het belang van een goede leefstijl. De workshop wordt via MS Teams aan uw medewerkers gegeven.

Lees meer over de online workshop

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen