Wandel naar je werk

Leestijd
1 minuten

Donderdag 4 april is het ‘Wandel naar je Werk-dag’. Een leuke manier om meer bewegen onder de aandacht te brengen. Betekent dit dan dat uw werknemers naar een andere stad of zelfs provincie moeten lopen? Nee, natuurlijk niet. Maar misschien kunt u stimuleren om de auto iets verder weg parkeren of een halte eerder uitstappen.

Elke organisatie is gebaat bij gezonde en vitale werknemers.

Want elke organisatie is gebaat bij gezonde en vitale werknemers. Zij zijn productiever en verzuimen minder. Als werkgever kunt u bijdragen aan een gezonde leefstijl van uw werknemers. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt wel degelijk uw werknemers wel bewust maken van hun leefstijl.

Niet iedereen kan lopen naar zijn werk maar iedereen heeft de mogelijkheid om deel te wandelen. Bijvoorbeeld van een bushalte, treinstation of het parkeerterrein naar de werkplek. Misschien is het op deze dag een leuke uitdaging om een halte met de bus eerder of later uit te stappen. Of de auto niet voor de deur te parkeren maar verder weg. Zo maakt u een paar extra kilometers. Want volgens de website wandelnaarjewerkdag.nl vermindert elke dagelijks gelopen kilometer de kans op obesitas met 5%.

3 redenen waarom wandelen goed is voor je brein

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de VU Amsterdam. Hij geeft drie redenen waarom we allemaal meer zouden moeten lopen. Lopen is namelijk ook goed voor je brein. In de video hieronder legt hij uit waarom.

Leefstijlprogramma’s van ArboNed

Eén dag wandelen naar het werk is natuurlijk een begin maar op langere termijn gaat het om het aanpakken van de ingesleten gewoontes. Met onze leefstijlprogramma’s verbeteren wij de gezondheid van uw werknemers. We pakken niet alleen ingesleten gewoontes aan, we veranderen ook iemands leefstijl. Alle programma’s hebben hetzelfde doel. Namelijk bewustwording creëren bij de werknemers, waardoor zij zelf actief aan de slag gaan. En uiteindelijk gezonder worden én blijven. De beste manier om een gezonde leefstijl vol te houden is voor iedereen anders. Meer weten over onze programma’s? Neem dan direct contact met ons op.

Bevorder de gezondheid

Meer weten over de Wandel naar je Werk dag? Check de website. Er worden ook prijzen verdeeld onder de wandelaars.