Arbeidsrisico’s verminderen met een RI&E

Met een RI&E brengt u alle arbeidsrisico’s in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. Als de Inspectie SZW u benadert voor een steekproef, moet u met een actuele Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E), inclusief Plan van aanpak, kunnen aantonen dat de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf op orde zijn. Dit is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met personeel.

Arbeidsrisico’s verminderen met een RI&E

Basis voor gezonde bedrijfsvoering
Iedere werkgever moet de RI&E uitvoeren en up-to-date houden. Hoe klein of groot het bedrijf ook is. Een groeiend aantal werkgevers ziet méér in de RI&E dan puur een wettelijke verplichting vanuit de Arbowet. “En terecht”, vindt consultant en veiligheidskundige Ad van Zundert van ArboNed. “De RI&E is de onmisbare basis voor een goed arbobeleid.” Lees het hele interview met Ad van Zundert over de RI&E als de basis voor gezonde bedrijfsvoering.

Voldoen aan uw wettelijke verplichting
ArboNed helpt u graag bij het voldoen aan uw wettelijke verplichtingen. Door de totale uitvoering van de RI&E, het opstellen van het Plan van aanpak of alleen het uitvoeren van de verplichte toets van de RI&E (niet verplicht voor bedrijven met maximaal 25 werknemers die gebruik maken van een erkend branche RI&E instrument).

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u direct de hulp van ArboNed inschakelen? Kijk op arboned.nl/rie, inclusief overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden, bel naar 030 299 62 77 of stuur een e-mail naar salessupport@arboned.nl .

Gerelateerde nieuwsberichten