ArboNed In de pers: het belang van de vertrouwenspersoon op nu.nl

  • Leestijd
    1 minuten
  • 23 januari 2020 aangemaakt

In een artikel op Nu.nl vertelt ArboNed collega Marcel Oldenhuizing, over de rol van de vertrouwenspersoon die sinds #metoo in 2017 alleen maar belangrijker is geworden.

Lees het volledige artikel hier

Vertrouwenspersoon aanstellen

Als u uw vertrouwenspersoon aanstelt, kunt u kiezen voor intern, extern of een combinatie van beiden. De meeste bedrijven kiezen voor een interne vertrouwenspersoon. Iemand die het bedrijf en de werknemers goed kent en van nature al het aanspreekpunt is bij vragen en problemen. In sommige, vaak grotere, organisaties is er een interne vacature met selectieprocedure. In het geval van een externe vertrouwenspersoon wordt iemand ingehuurd.

Het voordeel van iemand intern aanstellen is dat hij de bedrijfscultuur goed kent. Het is wel belangrijk te beseffen dat het om moeilijke, precaire kwesties kan gaan. En na zo'n melding kan het zomaar zo zijn dat de interne vertrouwenspersoon een werkvergadering heeft met de dader. Het is dan ook aan te raden een vertrouwenspersoon op te leiden. ArboNed biedt hiervoor een praktische training van één dag.