Vertrouwenspersoon van ArboNed

Een vertrouwenspersoon is een belangrijk onderdeel van een goed PSA-beleid. Een externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk en objectief en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Het verlaagt de drempel voor het aankaarten van problemen en zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar. 

Direct afsluiten

Heeft u 35 of minder werknemers? Kies dan voor de PSA-module.

De voordelen van een vertrouwenspersoon bij ArboNed

Een melding van ongewenste omgangsvormen moet u als werkgever altijd serieus nemen. Maar het kan voor een slachtoffer lastig zijn over de problemen te praten. Bij een vertrouwenspersoon van ArboNed kan uw werknemer zijn verhaal onbelemmerd kwijt en krijgt hij advies om verzuim te voorkomen. De externe vertrouwenspersoon is bekend met uw onderneming, maar is onafhankelijk en kijkt met een open blik naar de situatie.

Een werknemer kan zelf, zonder de leidinggevende in te lichten, de vertrouwenspersoon inschakelen. Samen bekijken ze het probleem, bespreken ze wat de werknemer zelf heeft ondernomen en bepalen de vervolgstappen. De vertrouwenspersoon helpt de werknemer om te gaan met het ongewenste gedrag. Naast een luisterend oor biedt hij ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de onderneming. Alles wat besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim.

Zo werkt het:

 • Na het afsluiten van een externe vertrouwenspersoon (pakket Vertrouwd) neemt onze deskundige vertrouwenspersoon bij u in de buurt contact met u op voor een kennismakingsgesprek.
 • Als het na het kennismakingsgesprek klikt met de vertrouwenspersoon stelt u uw werknemers op de hoogte, met de directe contactgegevens.
 • De vertrouwenspersoon komt alleen in actie na een melding. Dit wordt achteraf op uurbasis (€ 175,75 per uur) gefactureerd.
 • Na een jaar stelt de vertrouwenspersoon een jaarrapport op. Hierin meldt de vertrouwenspersoon het aantal meldingen en de aard van de meldingen. Uiteraard is vanwege privacy het jaarrapport niet herleidbaar naar werknemers. 

Protocol ongewenste omgangsvormen en werkdruk

In het protocol ongewenste omgangsvormen maakt u voor uw werknemers duidelijk hoe u binnen uw organisatie omgaat met ongewenst gedrag. U kunt dit protocol extra afsluiten bij de dienst Vertrouwenspersoon. Door het protocol direct af te sluiten maakt u het werk van de externe vertrouwenspersoon makkelijker. Het maakt namelijk direct duidelijk hoe u binnen uw organisatie omgaat met ongewenst gedrag. Op die manier krijgen ongewenste omgangsvormen binnen uw bedrijf minder kans en het verlaagt de kans op meldingen bij de externe vertrouwenspersoon. 

Meer informatie

Dit levert de vertrouwenspersoon van ArboNed u op: 

 • U besteedt aandacht aan PSA, al jaren een van de grootste arbeidsrisico’s.
 • U pakt ongewenst gedrag aan.
 • U biedt werknemers de mogelijkheid een vertrouwenspersoon in te schakelen en misstanden te melden.
 • U toont uw betrokkenheid als werkgever.
 • Minder kans op uitval, een conflict en escalatie.

Direct afsluiten

Heeft u 35 of minder werknemers? Kies dan voor de PSA-module.

Heeft u maximaal 35 werknemers? Kies dan de PSA-module

Heeft u 35 of minder werknemers? Regel dan snel en eenvoudig een helder en wettelijk verplicht PSA-beleid met onze PSA-module. Voor € 8,75 per werknemer per jaar zijn én blijven uw mensen met plezier aan het werk.

U kunt rekenen op: 

 • Alle beleidsverklaringen, hulpmiddelen, professionals, en maatregelen om te kunnen voldoen aan uw verplichtingen.
 • Minder kans op verzuim(kosten).
 • Een vaste, deskundige vertrouwenspersoon uit uw regio.
 • Toolkit om medewerkers te informeren en ongewenst gedrag en werkdruk te voorkomen.
 • Direct toegang tot een vertrouwenspersoon of klachtencommissie.

Meer informatie  Direct afsluiten

blauwe-map

Heeft u vragen over de externe vertrouwenspersoon?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 62 77

Belafspraak
inplannen