Een consult bij de bedrijfsarts voor coassistenten

Vorige week is de campagne 'Bedrijfsarts worden. Het betere werk!' van start gegaan. Tien ambassadeurs die werken als bedrijfsarts of voor het vak in opleiding zijn, laten via blogs, vlogs, social media, artikelen in vakbladen en presentaties de aantrekkelijke kanten en mogelijkheden van het vak zien. Deze week in de spotlight; onze collega Femke van Leeuwen.

Een consult bij de bedrijfsarts voor coassistenten

Een arts in balans

ArboNed levert via ambassadeurs een bijdrage aan deze campagne, waaronder Femke van Leeuwen. Femke vindt het zorgwekkend dat coassistenten regelmatig overbelast dreigen te raken. Ze zou hen graag adviseren, omdat ze ook weet dat zij vaak geen toegang hebben tot een bedrijfsarts. Terwijl ze dit wel nodig hebben. “Daarom bied ik hen gratis consult aan,” zegt Femke. “Een consult waarin we met elkaar in gesprek gaan hoe je fit en duurzaam kunt blijven tijdens je loopbaan. Een arts die in balans is, is een veel betere arts dan een overbelaste arts!”

Over de campagne

Er is een tekort aan bedrijfsartsen. Te weinig basisartsen melden zich aan voor de opleiding, terwijl de huidige populatie bedrijfsartsen vergrijst en de komende jaren met pensioen gaat. Het doel van de campagne is om de instroom in de opleiding tot bedrijfsarts te vergroten. Deze was de afgelopen jaren beperkt.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de beroepsvereniging NVAB, de brancheorganisaties KoM en OVAL, de opleidingsinstituten NSPOH en SGBO, en het ministerie van SZW.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de ambassadeurs op www.bedrijfsartsworden.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten